Veel blije mensen tijdens Koninginnedag in Apeldoorn

Dinsdag 1 mei 2012

Door Redactie

Henk Schrier

Koninginnedag in Apeldoorn was weer een feest als vanouds. Niet al te verrassend en te spannend, wel vertrouwt en vol festiviteiten. Tijdens Prinsennacht werd er al flink ingefeest op een vol Stationsplein en later Caterplein. Mensen, allemaal in het Oranje, verbonden zich tot één grote feestunit. En wat een geluk met het weer.

Koninginnedag zelf zat vol met allerlei doe en zie dingen. Op het Stationsplein ging het feest verder waar het tijdens Prinsennacht stopte. De kermis draaide op volle toeren. De Nieuwsstraat was bepakt met de traditionele kleedjesmarkt. Het Beekpark zat vol sportieve elementen. De Gigant had weer een heerlijke line-up… En er werd overal waar het maar even kon vrolijk gedanst… en vooral gedronken.

Het weer liet zich 2 dagen lang van zijn beste kant zien. Alsof het wilde zeggen dat we in tijden van crisis ons vooral kunnen verenigingen door te feesten. Dat in dit geval ook nog eens onze Koningin de verbindende factor speelt in dit feestje, is misschien wel het signaal voor betere en leukere economische en politieke tijden. Op TV was het immers ook bij haar te zien: ze had er zin an!

Met een bijzondere vuurwerkvoorstelling bij Marialust liep voor de meeste Apeldoorners deze editie van Koninginnedag langzaam richting het einde, al ging het feest nog even door voor jong Apeldoorn op het Caterplein. Het bleef nog lang vrolijk en blij.

Koninginnedag 2012 in Apeldoorn was er in elk geval weer één voor in het boekje “Geslaagd”.

Zelf ook een leuke foto die je wilt delen? Mail hem naar: redactie@apeldoorndirect.nl

Koninginnedag in Apeldoorn was:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Evenementen Apeldoorn Festival

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!