Voor onder de boom: Les Diners de Gala

Maandag 19 december 2016

Door Redactie

De publicatie Les Diners de Gala was de vervulling van een droom voor de surrealistische kunstenaar Salvador Dali. Op zesjarige leeftijd claimde hij chef-kok te willen worden. Deze droom gaf hij gestalte middels dit kookboek met 136 recepten en meer dan 12 hoofdstukken (het 10e is gewijd aan afrodisiaca), begeleid door uitzonderlijke illustraties en collages. Deze tonen torenhoge bergen van rivierkreeft met een verontrustende ondertoon van kannibalisme, een ongewone ontmoeting van een zwaan en een tandenborstel, en portretten van Dali zelf. Dali staat bekend om de weelderige diners die hij met zijn vrouw Gala verzorgde. Bijna meer theatraal dan smaakvol. De gasten moesten bizarre kostuums dragen en wilde dieren zwierven vrij rond de tafel. Wat mag u verwachten? Lekkernijen als “Duizend jaar oude eieren”, “kalfsvleesschnitzels gevuld met slakken”, “Kikker pasteien” en “Toffee met dennenappels”.

Van de oorspronkelijke publicatie van Les Diners de Gala zijn naar verwachting slechts ongeveer 400 kopieën in omloop en voor astronomisch hoge bedragen te koop. TASCHEN heeft echter eindelijk dit zeldzame boek beschikbaar gesteld middels een herdruk. Koop úw exemplaar voor € 49,99 in CODA Winkel.

Openingstijden CODA Winkel: dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.30 uur, zaterdag van 10.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur | Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?