Maak kans op twee Vip kaarten voor Jazz in the Woods

Zaterdag 16 mei 2015

Door Redactie

© Maarten Sprangh

Met nog een paar weken te gaan zijn de voorbereidingen voor Jazz in the Woods 2015 in volle gang. Op 29, 30 en 31 mei vindt het swingende evenement weer plaats in de binnenstad van Apeldoorn. Apeldoorn Direct mag 2 x 2 Vip kaarten weggeven onder onze lezers. Hoe je deze kaarten kan winnen lees je onderaan de pagina.

Op vrijdag 29 mei vanaf ca. 21.00 uur stroomt het centrum van Apeldoorn vol publiek om te genieten van muziek, mensen en sfeer! Dan vinden op diverse buitenpodia en in horecagelegenheden allerlei optredens van bekende en minder bekende namen plaats. nk bijvoorbeeld aan Hans Dulfer & Band die zijn 75 jaar viert , Wouter Hamel, de Saskia Laroo Band, Kruidkoek, Funky Fools, Splendid en nog veel meer!

Op 30 mei zijn er diverse optredens op de pleinen en wordt de traditionele barretocht nieuw leven ingeblazen. Op (koop)zondag 31 mei trekken diverse mobiele jazz orkesten door de binnenstad.
Anno 2015 is Jazz in the Woods uitgegroeid tot een van de grootste publieksevenementen van Apeldoorn. Inmiddels is het festival met haar circa 60.000 bezoekers één van de belangrijkste culturele evenementen van Apeldoorn. Dit jaar viert het muziekfestival haar 23e verjaardag op 29, 30 en 31 mei.

Veluwse Schavuyt helpt Jazz in the Woods op de been
Na 2 jaar overgeslagen te hebben is Jazz in the Woods terug. Editie 2013 en 2014 vonden geen doorgang omdat het bestuur van Stichting Jazz in the Woods geen overeenstemming kon bereiken met de Gemeente en de horeca. Bovendien is financiering door middel van sponsoring de laatste jaren lastig. Desondanks heeft de stichting besloten editie 2015 door te zetten. Met het afhaken van Grolsch al hoofdsponsor van het festival was er al snel contact met Apeldoornse Bierbrouwerij de Vlijt, brouwer van de Veluwse Schavuyt. Dani Levi zegt namens de Veluwse Schavuyt: ‘Voor ons is dit een uitgelezen kans om ons merk lokaal en regionaal nóg beter op de kaart te zetten. Bovendien dragen wij zo’n mooi Apeldoorns evenement een warm hart toe: dit mag gewoon niet verdwijnen”. “Naast sponsoring van het festival bieden wij ook de horeca een hele mooie aanbieding voor Jazz in the Woods. Dit is één van de beste avonden voor horeca-ondernemers, daar laten wij ze maximaal van profiteren”

Jazz in the Woods blaast Barretocht nieuw leven in
De vroeger zo populaire barretocht krijgt een vervolg: zaterdag 30 mei wordt op de tweede avond van Jazz in the Woods een nieuwe vorm van de BarreTocht georganiseerd: een strippenkaart waarmee je 10 verschillende kroegen kunt bezoeken. “Leuk om eens een andere kroeg te bezoeken en kennis te maken met de leuke plekjes in Apeldoorn” zegt Rob Kleverwal van Stichting Jazz in the Woods. “Om een rondgang te bevorderen hebben we dit jaar een strippenkaart waarmee je bij 10 café’s een biertje kunt drinken. Zo kom je nog eens ergens”. De strippenkaart is te koop bij de deelnemende cafe’s en kost maar 15,-. “Dat is dus een koopje!” volgens Kleverwal. Op de website www.jazzinthewoods.nl staan alle deelnemende café’s, waar de strippenkaart vanaf heden ook te koop is. Ook op 30 mei kan de strippenkaart nog aangeschaft worden.

Jazz & eat in 13 restaurants
Na een succesvolle start in 2012 heeft de organisatie besloten ook dit jaar weer Jazz&eat aan te bieden. Met een groot aantal restaurants in de binnenstad heeft de organisatie afspraken gemaakt over een speciaal menu. Deze restaurants bieden een 3-gangen menu inclusief een drankje voor maar 23,- “Die 23 euro is een knipoog naar de 23e editie van Jazz in the Woods” vertelt Ellis Kooistra namens het bestuur. “We willen er een compleet avondje uit van maken dat toegankelijk is voor iedereen. Bovendien kan de ‘etende horeca’ zo ook een steentje bijdragen aan het festival”.
Het Jazz&eat menu is beschikbaar op 29, 30 en 31 mei. De deelnemende restaurants zijn te vinden op www.jazzinthewoods.nl

Programma Jazz in the Woods bijna compleet
Het programma de 23e editie van Jazz in the Woods is zo goed als compleet. “Een mooie mix van allerlei jazz-stijlen voor jong en oud” volgens de organisatie.  Zo zijn er in de binnenstad op circa 20 podia optredens van:

 • Hans Dulfer Band
 • Semmy’s swingende Bakfiets
 • Wouter Hamel
 • Forest Jazz Band
 • Diksie Street Jazz Band
 • Rambadama
 • International All Stars Jazz Orchestra
 • Hot Club de Frank
 • The Pepping Express
 • Saskia Laroo Band
 • The Salty Dog
 • Kruidkoek
 • Colibri met Ron Link
 • Cirque Valentin
 • Koffie
 • Funky Fools
 • Splendid (betaald in Gigant)
 • In de Kapelstraat vindt de inmiddels tradionele Motown Party plaats.

Highlights Hamel & Dulfer op Marktplein
De top acts vinden dit jaar op het Marktplein plaats. Volgens de organisatie was een podium zoals in 2012 op het Beekpark plantsoen niet haalbaar. Daarom is nu gekozen voor het Marktplein als locatie voor de grootste acts. “Op de markt komen twee podia met optredens van Hans Dulfer, Semmy’s swingende Bakfiets en Wouter Hamel. Verder wordt het Maktplein aangekleed met voldoende horeca en leuks food stands.

Vip kaarten winnen?
Apeldoorn Direct mag 2 x 2 Vip kaarten weggeven onder zijn lezers. Met deze VIP kaarten heb jij op 29 mei toegang tot de VIP area inclusief gratis eten en drinken. Je maakt kans op de kaarten door jouw vriend of vriendin met wie jij deze kaarten wilt winnen op Facebook te taggen in een reactie op het bericht over de vrijkaarten. De winnaars worden op dinsdag 26 mei bekend gemaakt.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!