Worldwide Photowalk in Apeldoorn in ieder geval nat

Maandag 13 oktober 2014

Door Redactie

© Marc Bontenbal

Op zaterdag 11 oktober vond de Scott Kelby’s Worldwide Photowalk weer plaats. Naast 1051 plekken op de wereld deed ook Apeldoorn dit jaar mee. In Apeldoorn werd de Parkenbuurt als photowalk gebied gekozen.

Initiatiefnemer Marc Bontenbal was verheugd dat er naast het kleine aantal deelnemers die zich officieel hadden aangemeld toch ook nog enkele spontane lopers op kwamen dagen. Zo koos men uiteindelijk met een groep van 14 personen, onder begeleiding van gids en ‘parkenbuurt kenner’ Jos Jansen of Lorkeers, het ruime sop. Dat was het haast letterlijk want alsof de duivel er mee speelde begon het natuurlijk precies om 15.00 uur, de startijd, te regenen. Met paraplu’s, regenjassen en beschermhoezen voor de camera’s ging men toch vol goede moed op pad.

Ondanks het feit dat het licht niet super was voor spectaculaire foto’s tijdens de photowalk waren er een ‘s-avonds toch al de nodige interessant kiekjes te bewonderen, o.a. op de speciaal voor dit evenement aangemaakte Facebook pagina. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn: neem gerust een kijkje op Worldwide Photowalk Apeldoorn.

Naast het sociale aspect van de photowalk was één van de andere sub-doelstellingen van dit wereldomvattend evenement om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Springs of Hope Orphanage weeshuis in Kenia. De kleine groep in Apeldoorn stond na afloop garant voor ruim 80,00 US Dollar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?