Zaterdag 11 april: Uitreiking Dutch Blues Award aan Apeldoorns’trots Flavium

Dinsdag 7 april 2015

Door Pedro Waldenaar

Flavium; Apeldoorns’trots krijgt nà 45 jaar spelen de Dutch Blues Award; de belangrijkste award op het gebied van de Blues. Op 11 april a.s. is er een groot gala in New Vennep waar de uitreiking plaats vindt. Flavium verdient het dat hier zeker veel publiek vanuit Apeldoorn bij is.

Flavium werd in 1969 opgericht door Anne Geert Bonder. In 1975 debuteerde Flavium met het album Bad Luck. De bekendste nummers van Flavium zijn Nightlife en Nobody knows you when you’re down and out. Sinds de eerste elpee in 1975 zijn er in totaal twaalf elpees en twee cd’s uitgebracht, de laatste in 1998 op het label Rotation.

Ook zijn er tien singles en een cd-single uitgebracht. In 2004 toerde Flavium samen met Brainbox en Kaz Lux weer door Nederland. Ook in 2009 ging Flavium op toer, en wel ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de band.

Flavium speelt stampende blues waarbij de denkbare rook uit de oren komen; je hebt het gevoel in de trein te zitten op weg naar huis; op weg naar jouw geliefde. De muziek van Flavium trilt door het lichaam; bewerkt de overtollige energie en brengt uiteindelijk rust in het hoofd. Échte blues dus. Het wordt een fantastische avond!

En Psst……..: wil je dit bijwonen: Neem even contact op met Gerrit van Cotthem.

Wellicht kan hij wat regelen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over cultuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!