25 jaar de Oranjerie: de loopbrug, mensen kijken en voor het eerst spijbelen

Donderdag 10 oktober 2019

Door Redactie

Aangezien winkelcentrum de Oranjerie 25 jaar bestaat en dat deze maand viert met een speciaal feestprogramma, vroegen wij jou vorige week om ons te laten weten welke herinneringen jij hebt aan die 25 jaar. Daar kwamen flink wat reacties op binnen. Veel lezers hadden het ook over de leegstand die ze zich nog goed herinneren, maar ook veel Apeldoorners hebben positieve herinneringen aan het winkelcentrum.

Zo vertelt Mirjam Duisterwinkel dat ze graag een bakje koffie dronk met haar dochters. ,,Gezellig mensen kijken die de roltrap afkwamen en bijkletsen.” Ze geeft wel aan niet zo tevreden te zijn met de nieuwe indeling. ,,Ik vind het jammer dat dat gezellige er niet meer is. Het is veel te chique geworden.” Henk Dinkelman was geregeld te vinden voor een ontbijtje bij het winkelcentrum. ,,De gezelligheid op zaterdag morgen bij Bakker Bart”, meldt hij.

Angelique Hulshof zegt ‘de mooie waterlift’ te missen. ,,Al weet ik ook dat het een hoop werk was qua schoonmaak en onderhoud.” Agnes Sint Nicolaas vertelt: ,,Boven dronk ik altijd koffie en ik at een broodje bij La Place. Het was altijd druk. Zo jammer dat die er niet meer zit.”

Irene Luijkx Saris heeft ook een herinnering: ,,Dat mijn dochtertje altijd over de loopbrug moest”, lacht ze. En niet alleen de loopbrug was interessant voor kinderen, ook de glijbaan bij de speelgoedwinkel; daar moesten ook veel kinderen écht even vanaf voor ze met papa of mama mee verder liepen. Dat was ook een herinnering voor Felicia Serena op.

Lotte Koot biecht zelfs iets op: ,,De opening met Marco Borsato. Dat was voor mij de eerste keer spijbelen…” Voor Wim Brinkman is er een andere herinnering: ,,De modeshow van mijn dochter Anouk fotograferen op het middenplein.”

En tot slot was de Oranjerie natuurlijk altijd dé plek waar Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten een rondje maakten en liedjes zongen vlak na de Apeldoornse intocht. Dit is iets wat onder meer Ton Braber zich nog goed voor de geest kan halen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!