Amante lanceert limoncello bonbons 

Vrijdag 5 november 2021

Door Dione Lam

Het prijswinnende Amante Limoncello lanceert bonbons… mét limoncello. Het gele drankje in een bonbon, hoe zit dat? Het Apeldoornse merk Amante, dat al bijna 3 jaar Limoncello produceert, brengt 3 verschillende smaken bonbons uit. Geïnspireerd door de cocktails die zij maken met limoncello als hoofdingrediënt, zijn deze 3 bonbons uitgekozen.

De 3 smaken

“Los van dat de bonbons enorm lekker zijn, is het heel leuk dat ze geïnspireerd zijn op onze cocktails die wij op onze social media plaatsen”, legt Robin van de Beek, 1 van de 4 oprichters van Amante, uit, “Allemaal hebben ze te maken zijn met onze limoncello. De 3 cocktails die de mensen het lekkerst vinden hebben wij in onze bonbons verwerkt. Elk een andere smaak. We hebben dan ook melk, puur en witte chocolade mouillering. Ook is elke bonbon biologisch!”

De 3 smaken zijn Amante Nero, Amante Marrone en Amante Bianco. De eerste, Amante Nero, bestaat uit pure chocolade met een vulling van Amante Limoncello, munt en kruiden. Amante Marrone bestaat uit melk chocolade met een vulling van Amante Limoncello en vers gebrande koffie van atelier ‘Bijzondere bonen’. En tot slot, Amante Bianco, die bestaat uit witte chocolade met een vulling van Amante Limoncello en framboos.

Na de kerst ook los te kopen

Ze beginnen met kerstpakketten, in totaal brengen ze 3 pakketten uit. Elk pakket is anders en zit anders in elkaar. Het entree pakket, waar je kan kiezen uit de 9 bonbons of een fles Limoncello. Het pakket Best Of Both, waarbij je beide krijgt. Of het luxe pakket Full Joy, waar je de bonbons en de limoncello fles in een mooi gegraveerde houten kist krijgt. Nadat de kerst geweest is, zijn ze ook los te bestellen op de website.

 

“Ons product is gaaf, maar het is gaver dat we er iets moois mee kunnen doen voor de maatschappij”

 

Het goede doel

De 10% van de opbrengst gaat naar het goede doel Bridging Company uit Apeldoorn. Bridging Company is opgezet voor mensen die geen of minder kans hebben op een reguliere baan. De organisatie vindt het belangrijk dat iedereen financieel, fysiek en mentaal gezond is. Hierbij bieden ze een steun in de rug. Op deze manier is het mogelijk om minder beroep te hoeven doen op, bijvoorbeeld, de gezondheidszorg.

Zilveren medaille

Voor het 2e jaar op rij heeft Amante een zilveren medaille gewonnen met maar liefst 91 punten. De medaille hebben ze gewonnen op de International Wine and Spirits Competition. De competitie is al ruim 50 jaar het kwaliteitsorgaan op het gebied van wijnen en likeuren. De vakjury heeft Amante Limoncello de volgende beoordeling toegedicht:

 

Subtle yet intriguingly enticing. A good mouthfeel and balance; tender flavors with hints of honeydew melon, and a lingering fruit finish.

 

Lancering

De precieze datum wanneer de bonbons online komen is nog niet bekend. Ze zijn nu nog alleen voor bedrijven te koop, als relatiegeschenk of kerstpakket, die kan je bestellen via de online website. Het is dus nog even wachten voordat je de bonbons los in de webshop kunt bestellen en ervan kan genieten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!