Anklaar nu dan echt officieel open; blije gezichten met een kleine kanttekening

Woensdag 9 oktober 2019

Door Peter Vroon

Na jarenlang te hebben gewacht, was het vanmiddag (woensdag 9 oktober) dan écht zover: het nieuwe winkelcentrum Anklaar werd geopend. Een grote stroom bezoekers kwam naar de officiële opening toe. Op de vraag van staatssecretaris (en zelf woonachtig in de wijk Zevenhuizen) Paul Blokhuis voor wie het jonge publiek nu eigenlijk aanwezig was, werd al snel duidelijk: voor zangeres Maan.

Vanmorgen al kwamen een flink aantal nieuwsgierigen vast een kijkje nemen. In meerdere winkels konden de bezoekers amper een stap zetten, want iedereen wilden even een blik werpen in de favoriete winkels. ,,Ik was echt even verbaasd dat er ook een Action zit”, meldt een bewoonster van  Zuidbroek. ,,Ik had er nog niks over gehoord, maar echt heel fijn!” Een ander meldt dat ze wel heel erg blij is met dit volgens haar ‘gezellige plein’. ,,Ik hoef bijna niet meer naar het centrum nu”, lacht ze. ,,Hier zit zo goed als alles.”

Kleine schoonheidsfoutjes

Hier en daar werd er wel wat gemopperd: in de winkels zelf is namelijk amper bereik met de mobiele telefoon. ,,Ik moet even geld overboeken om te kunnen pinnen zo, maar nu moet ik dus naar buiten”, zegt een klant van de Albert Heijn. Ook bij onder meer de Action, Hema en Etos merken klanten dit op. ,,Hopelijk wordt hier nog wat aan gedaan”, zegt een Apeldoornse terwijl ze kleertjes voor haar dochter uitzoekt in de Hema.

Een andere bezoekster meldt dat ze graag wat meer prullenbakken had gezien op het winkelcentrum. ,,Je moet echt heel goed zoeken”, zegt ze.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!