Apeldoorn Business Award een Apeldoorns feestje

Vrijdag 13 oktober 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

De organisatie loopt heen en weer, overlegt via oortjes, kijkt naar buiten in afwachting van de auto’s die de genomineerden voor de Apeldoorn Business Award 2017 (ABA) naar Orpheus brengen. Daar staat op donderdagavond 12 oktober een menigte te wachten. Mike van Woudenberg, een van de oprichters, noemt het een Apeldoorns feestje: ,,Jaren zat ik de jury van de ABA, maar was dan over de organisatie van de finale avond niet tevreden. De organisatie werd gedaan door een bedrijf buiten Apeldoorn. Dit gaan wij anders en zelf doen, zei ik tegen Marc Ankersmid. Samen hebben we de  stichting opgericht”

Typisch Apeldoorns
Ze willen de beste bedrijven in Apeldoorn een podium geven en daarnaast het Apeldoorns bedrijfsleven inspireren en verbinden. Mike: ,,Herkenning en erkenning is wat wij willen voor de ondernemers. Deze avond is dan ook voor én door Apeldoornse ondernemers. We moeten trots zijn op wat we doen.” Samen met bestuursleden Astrid Vosselman en Berry Albers verwelkomen ze de genomineerden met alle egards. De zaal is vol en gastheer Harm Edens, praat de avond aan elkaar.

Winnaar
,,Ik wil vanavond echte blijdschap zien!” zegt Edens. Uit iedere categorie komen de genomineerden op het podium. De zaal krijgt inzicht in het harde werken, de passie, de vasthoudendheid en lef van deze ondernemers. Notaris Angelique Hommes leest de bevindingen van de jury voor. Mooie woorden die voor de genomineerden een stimulans kunnen zijn. Uiteindelijk kan er maar één winnaar zijn. En onder luid gejuich nemen de winnaars in de verschillende categorieën de award in ontvangst. Veluwse Stoommaatschappij ziet het als waardering voor 40 jaar hard werken. En vertegenwoordigers van Hamer zeggen dat ze het toch geflikt hebben. Atlant ziet de prijs als een enorme erkenning voor 125 jaar hard werken met heel veel harten en zielen. Voor enkele andere genomineerden geldt: meedoen is belangrijker dan winnen.

Op de kaart
Dat de ABA een begrip is, laat het aantal stemmers zien voor de publieksprijs zien. 6364 unieke stemmen zijn uitgebracht in tegenstelling tot de ca. 2500 stemmen in 2016. Ook waren alle kaarten uitverkocht. Edwin Boekhorst, directeur bedrijven van Rabobank Apeldoorn en omgeving, is één van de founders van dit evenement: ,,Het is logisch dat we hier als bank bij betrokken zijn. Lokaal ondernemerschap stimuleren hoort bij ons. We hebben ons echt verbonden voor drie jaar. Dat zorgt voor continuïteit en maakt het geen losse flodder. Helemaal mooi vind ik de toevoeging van een prijs voor maatschappelijke organisaties. Fantastische dingen worden neergezet door deze bedrijven.” Reacties waren positief en er was overeenstemming dat de Apeldoorn Business Award zichzelf opnieuw op de kaart heeft gezet.

Winnaars op een rij

(Detail)handel en horeca
Je m’appelle , tevens Publieksprijs

Dienstverlening
Hildering Groenkunst

Toerisme
Veluwsche Stoommaatschappij

Industrie & Technologie
Hamer

Starters
Claudio’s IJssalon

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!