Aspergetijdperk Ugchelen ten einde

Maandag 19 maart 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Aspergeteler Wim Leijser stopt met zijn bedrijf aan de Van Golsteinlaan in Ugchelen. Dat staat op de Facebookpagina van de teler. Leijser stopt niet omdat hij dat zelf wil, maar puur omdat het huurcontract van de grond is verlopen. ,,Het wordt niet verlengd’’, zegt  hij in een reactie: ,,Ik had nog wel door willen gaan, maar het contract is afgelopen. Verder kan ik er niet zoveel over zeggen. Het is zoals het is.”

In 2016 schreef Apeldoorn Direct over aspergeteler Wim Leijser het volgende: .Met zijn 75 are behoort Wim Leijser tot de kleinste aspergetelers van het land. Het stukje grond dat hij huurt mag dan achter de Cantharel in Ugchelen liggen, een band met het hotel-restaurant is er niet. Momenteel beleeft Leijser topdagen wat oogsten betreft. Met een kleine dip in het pinksterweekend.’’

In 2015 vierde hij nog zijn 25-jarig jubileum en nu is aspergetijdperk in Ugchelen aan de Van Golsteinlaan ten einde. Op zijn Facebookpagina staat een kort bericht waarin mensen worden geïnformeerd over het stoppen. Het is op dit moment ook al niet meer mogelijk asperges af te nemen. Wim bedankt de klanten voor het kopen van zijn asperges. Over de toekomst wil hij niet veel kwijt en hij laat het dus voor voor wat het is. Veel aspergeliefhebbers melden onder het bericht het erg jammer te vinden geen asperges meer te kunnen kopen bij Wim Leijser.

Het bericht op de Facebookpagina van Wim Leijser:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!