Buddha Garden stookt het vuurtje op

Vrijdag 14 juli 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

In de monumentale villa, tussen de Wilde Pieters en De Professor, openden zakelijk partners Pau Srisukyai en Lodewijk Schulte onlangs hun Thais restaurant Buddha Garden. Vanaf 4 juli jongstleden heten zij hun gasten van harte welkom in een smaakvol ingericht restaurant met veel Thaise invloeden. Pau, één van de eerste Thaise chefkoks in Oost-Nederland, geeft aan dat het nog een proefperiode is: ,,We draaien warm. Er is al veel aanloop, maar de echte opening volgt nog.” Pau begon restaurants in Arnhem en Wageningen alwaar ze de samenwerking aanging met Lodewijk Schulte. Nu is de uitbreiding naar Apeldoorn een feit en ze zijn er trots op.

Lodewijk geeft aan dat hij bewondering heeft voor zijn zakenpartner Pau: ,,Ze is met bijna niets begonnen en het is knap hoe ze de opbouw tot zover heeft gedaan. We hebben elkaar leren kennen in Wageningen en zetten nu samen dit restaurant in de markt.” Lodewijk geeft aan dat ze nu bezig zijn met een proefperiode: ,,We hebben nu de gelegenheid het personeel op te leiden. We hebben goed voor ogen wat onze gasten moeten ervaren: fantastisch eten en een goede bediening in een ongedwongen sfeer.” Pau is de chef kok en ze wordt bijgestaan door Plob de hoofdkok. Hij heeft gewerkt in 5-sterrenhotels en Thaise toprestaurants.

Op de vraag waarom ze hebben gekozen voor Apeldoorn geeft Lodewijk aan dat het een grote stad is waar nog geen exclusief Thais restaurant gevestigd is: ,,We kennen veel mensen hier en ik weet daardoor dat er behoefte is aan zo’n restaurant. Een Thai waar je echt een avond uit bent, met een prima keuken, uitstekende wijnen en een mooie sfeer. Toen we dit pand zagen vielen we direct voor de charme en was de knoop snel doorgehakt.”

De Thaise keuken kenmerkt zich door de smaakexplosie, aldus Lodewijk: ,,Veel kruiden en combinaties van zoet, zuur, zout en pittig. Alle gerechten zijn hier altijd een samenstelling van met veel groenten, vlees, vis en zeevruchten. Binnenkort staat er krab op de kaart.”

Met de ervaring van Pau en de bedrijfskundige achtergrond van Lodewijk, hebben zij er alle vertrouwen in dat Buddha Garden een succes wordt in Apeldoorn. En waarom de gast voor dit Thais restaurant moet kiezen, is Lodewijk duidelijk: ,,Fantastisch Thais eten. Het is een gevaarlijk statement, maar ik durf het te zeggen, we willen één van de beste Thaise restaurants worden in Nederland. We hebben een mooie kaart, goede wijnen in een goede sfeer.”

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!