Café de Hamer wint publieksprijs Apeldoorn Business Awards

Vrijdag 11 oktober 2019

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Gejuich ging op toen bekend werd wie de publieksprijs van de Apeldoorn Business Award (ABA) binnensleepte: ,,Geweldig! Wat mooi voor ons en voor ons team. We zijn erg blij”, zegt Eline Bouwmeester van Café de Hamer tijdens de feestelijke uitreiking van de ABA 2019 gisteravond, donderdag 10 oktober.  Om 20.00 uur ging de uitreiking van start in een volgepakt Orpheus onder de vrolijke leiding van Harm Edens.

De volgende ondernemers wonnen de award in de overige categorieën:

Starters, Atelier Bijzondere Bonen;
Detailhandel, RTV Stegeman;
Groothandel en Dienstverlening, Poel Bosbouwartikelen;
Toerisme en Horeca: Golf- en Businessclub De Scherpenbergh;
Industrie en Technologie: Bakkerij Fuite;
Maatschappelijke Organisaties, Riwis Zorg & Welzijn.

Het genomineerden diner

Alle winnaars en genomineerden waren blij, verrast en trots en beleefden een mooie avond, maar de uitreiking begon met het genomineerden diner. De organisatie legde ze daarmee voorafgaand aan de uitreiking in de watten. Er heerst een vrolijke spanning en voor velen was het meedoen belangrijker dan winnen. Dat gold niet voor Chantal Ophuis van Stichting Kanaalconcerten: ,,Heel mooi, zeker, maar ik wil hem heel graag winnen.” Eline Bouwmeester en Marco Bresser van Cafe de Hamer hadden de nominatie niet verwacht: ,,Nee, wel heel fijn. Je wordt ook weer even gedwongen om goed naar je bedrijf te kijken. En wat mooi is, is dat onze medewerkers zonder dat we het wisten een mooi filmpje hebben gemaakt. Dit alles was al leuk”, aldus Eline. Marco Schimmel van Pop-Up Toilet Company weet dat hij vanavond iets moet doen wat hij liever niet doet: ,,Op het podium en in het middelpunt staan, is niet mijn sterke kant. Maar, ik ga uit mijn comfortzone. Ik ben hoe dan ook trots op de nominatie.” Aaron Post van van Lunchroom en wijnbar Rembrandt is trots en verrast: ,,Ja echt, en goed om hierdoor ook kritisch te zijn op je keuzes. Zijn collega Stephanie Ensing is alleen maar blij: ,,Ubergeil vind ik het.” Lachend lopen ze naar het buffet.

Publieksprijs

Naast het winnen van de award, is er ook nog de kans om de publieksprijs binnen te slepen. Er is massaal gestemd door het Apeldoornse publiek. Maar liefst 5.883 unieke stemmen kwamen binnen via de website. Dit zijn 1.485 stemmen meer dan vorig jaar. De stemmen zijn officieel geteld en uiteraard nog eens herteld. En de winnaar van de felbegeerde Publieksprijs is Café de Hamer met maar liefst 1.181 stemmen.

Hoe het werkt

Een award win je niet zomaar. Een voordrachtscommissie selecteert bedrijven uit de gemeente Apeldoorn, daaruit ontstaat een zogenaamde ‘longlist’. Door een juryboek worden de gegevens van die bedrijven voorgelegd aan de jury. Die kiest op basis van de gegeven informatie en gesprekken. Daarna nomineert zij per categorie drie bedrijven. Hierbij volgt een diepgaander onderzoek op de criteria. Uiteindelijk komt er dan per categorie een winnaar uit de bus. Deze worden door een jury beoordeeld op onder andere: resultaat, stabiliteit, innovatie, duurzaamheid en bijdrage aan Apeldoorn.

De jury bestaat uit voorzitter Angelique Hommes notaris bij Nysingh, Jaap Fluit, general manager bij Bredenoord, Maggie Feng, directeur bij Wittenborg University, Ronald Dros, eigenaar Dros Falicity Groep en Carla Maessen, general manager hotel Keizerskroon. Meer informatie over hoe het werkt is hier te lezen.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?