Help de bevolking van Oekraïne

Doek valt voor Statie op het station

Donderdag 7 januari 2021

Door Redactie

Archief | Pluryn

Statie, de maatschappelijke onderneming gevestigd in het stationsgebouw van Apeldoorn, gaat niet meer open. Dat meldt de overkoepelende organisatie Pluryn.

“Het coronavirus is er de belangrijkste oorzaak van dat de exploitatie van de horeca- en vergaderaccommodatie niet meer sluitend te krijgen is”, valt te lezen op de website. “Ook spelen marktontwikkelingen een rol, waardoor heropening in de nabije toekomst niet verantwoord is.”

Werkervaring opdoen

Bij Statie kregen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans werkervaring op te doen. Bezoekers konden er sinds begin december 2017 terecht voor onder meer een ontbijtje, een kop koffie, een lunch of een warme maaltijd. Volgens de website zijn de cliëntmedewerkers, werkbegeleiders en overige medewerkers inmiddels geïnformeerd. “Voor hen wordt elders een passende werkplek gezocht.”

Pluryn meldt dat het besluit om met Statie te stoppen met pijn in het hart is genomen, maar dat het een noodzakelijke beslissing is. “Pluryn zal de sluiting zorgvuldig afhandelen met de samenwerkingspartners.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

Elke maandag ons nieuws in de mail?