Wachten wordt genieten op station Apeldoorn

Vrijdag 17 november 2017

Door Redactie

Pluryn

Even een kopje koffie drinken voor de trein vertrekt, informeren hoe laat de bus gaat of gezellig met anderen een hapje eten. Het kan allemaal in de nieuwe maatschappelijke onderneming, die Pluryn op 1 december opent op station Apeldoorn.

De afgelopen maanden is het monumentale stationsgebouw van binnen grondig verbouwd. Er is een nieuwe keuken geïnstalleerd, een bar geplaatst en nieuw sfeervol meubilair aangekocht. Op de bovenetage zijn twee vergaderkamers ingericht: de Koningin Wilhelmina Kamer en de Prinses Margriet Kamer, vernoemd naar de twee meest recente bewoners van paleis Het Loo.

Het is voor het eerst sinds lange tijd dat station Apeldoorn weer over een horecavoorziening beschikt. Het eetcafé is straks elke dag geopend voor ontbijt, lunch en een warme maaltijd, maar ook voor een drankje en een snelle hap.

Bij de totstandkoming van de nieuwe maatschappelijke onderneming waren veertien partijen betrokken, waaronder NS Stations, de gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland. Exploitant Pluryn biedt mensen voor wie een betaalde baan niet vanzelfsprekend is In het stationsgebouw een passend leerwerktraject aan. Zij werken er aan het vergroten van hun zelfredzaamheid en loonwaarde. Medewerkers gaan aan de slag in de horeca en ook bij de informatiebalie, die samen met de vervoersbedrijven NS en Syntus zal worden bemand.

Hier is reizigersinformatie verkrijgbaar maar ook informatie over cultuur en evenementen in Apeldoorn. Vanuit het vernieuwde stationsgebouw starten straks ook stadswandelingen onder leiding van een gids.

Tijdens de officiële opening op 1 december zal de naam van de onderneming worden onthuld. Dat gebeurt in het bijzijn van tal van genodigden. Vanaf maandag 4 december is de wachtkamer geopend voor alle trein- en busreizigers en bezoekers en inwoners van Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!