Een financieel duwtje in de rug voor verenigingen en stichtingen

Maandag 22 januari 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Rabobank Apeldoorn wil verenigingen en stichtingen een financieel duwtje in de rug geven en hen helpen in hun ontwikkeling. Een deel van de winst is daarvoor bestemd en vloeit zo terug naar de lokale gemeenschap en het algemeen belang: ,,Zo helpen we heel concreet mee aan ontwikkeling en het waarmaken van ambities. We doen dat via het Donatiefonds en via een nieuwe manier van sponsoring waarover later meer. En er gebeurt zoveel moois, ik ben daar gewoon trots op”, zegt directievoorzitter Barry van de Lagemaat.

Feestelijke bijeenkomst

Onlangs was er een feestelijke bijeenkomst waarbij de bank de cheques uitreikte: ,,Ja, het waren er nu 11. In totaal ontvingen 38 verenigingen en stichtingen in het laatste half jaar van 2017 een bijdrage uit ons Donatiefonds. En tijdens de bijeenkomst ontstonden soms al hele gesprekken tussen de aanwezigen. Het was  mooi om te zien hoe zij vol enthousiasme spraken over hun vereniging/stichting en de initiatieven. We willen dit nu elk kwartaal doen. Een mooie manier om kennis te delen en vooral ook verbindingen aan te gaan.”

Onder andere Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst ontving een donatie voor de aanschaf van laptops voor kinderen uit minder financieel draagkrachtige gezinnen. Voorzitter Hiske van den Heuvel: ,,Wij zijn erg blij met de donatie, met dit geld kunnen wij weer elf laptops inkopen voor kinderen die er soms één vanaf groep 7, of later op middelbare school moeten aanschaffen. Daarbij was de bijeenkomst interessant vanwege het kennismaken en netwerken met andere organisaties. Inmiddels is er ook al een afspraak uit voortgekomen met Jeugdzorg De Beele. We gaan onderzoeken hoe wij kinderen extra kunnen ondersteunen.” En Gymvereniging Klarenbeek ontving een donatie voor de aanschaf tumblingbaan en penningmeester Renate van Schaik is blij: ,,We kunnen eindelijk onze droom waarmaken. Op 18 januari hebben tijdens een open les de kinderen in het dorp de tumblingbaan uitgeprobeerd. Heel leuk!”

Sponsoring 2.0

,,Samen met NOC*NSF was er op 18 januari een inspiratieavond voor verenigingen en stichtingen uit ons werkgebied om hen te informeren over ons nieuwe sponsorbeleid. We starten dit voorjaar met de zogenaamde Rabobank Clubkas Campagne (RCC) en het programma Verenigingsondersteuning. Er waren ruim 110  bestuurders en andere geïnteresseerden in ons werkcafé aan de Eendrachtstraat. Ik ben erg verheugd met zo’n mooie opkomst”, aldus de directievoorzitter.

Oproep om mee te doen

Met de RCC wil de bank op een transparante manier sponsorgelden inzetten en sport- en cultuurclubs helpen hun zichtbaarheid te verhogen en de clubkas te versterken. Daarbij wil de bank  concrete invulling geven aan ledeninvloed. Bij de RCC kunnen de leden van de Rabobank stemmen op hun favoriete club. In februari en maart voeren de clubs campagne voor hun bestedingsdoel. Hoe meer stemmen de deelnemende stichtingen/verenigingen krijgen, hoe groter de bijdrage is die zij ontvangen. In 2018 is een bedrag van € 100.000 beschikbaar. ,,De RCC is een gemakkelijke manier voor clubs om hun kas te spekken”, zegt Barry van de Lagemaat.

De RCC is bedoeld voor alle verenigingen en stichtingen in de gemeenten Apeldoorn en Voorst die klant zijn bij de bank en aan de voorwaarden voldoen. Op 24 april worden alle sponsorbedragen op een feestelijke manier bekend gemaakt. Via de website www.rabobank.nl/apeldoorn kunnen verenigingen en stichtingen zich tot en met 28 februari inschrijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!