Espressobar Doppio viert feest

Woensdag 5 juli 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Doppio Espressobar aan de Korenstraat, bestaat vijf jaar: ,,En wie jarig is trakteert”, vonden de eigenaren Charles en Moniek Visser. Ze begonnen vijf jaar geleden de espressobar en zijn nog altijd blij met de stap en de locatie. Ze zetten zich in om hun gasten te overweldigen met goede koffie, lunch en persoonlijke service. Vandaag, woensdag 5 juli, hielden zij een ‘Gratis Cappuccino-dag’ om hun gasten te bedanken voor het vertrouwen dat ze kregen.

Hoe het begon
Na gestopt te zijn met zijn bedrijf, begon Charles samen met zijn vrouw Moniek de Espressobar: ,,We zaten nog midden in de crisis, maar we hebben het gedaan. We hadden al lang de wens om samen iets te doen.” Moniek: ,,De beginjaren waren moeilijk en de ondersteuning die Doppio ons als franchisers bood, was heel belangrijk. En koffie, het is een wereld op zich en iedereen is hier opgeleid tot zogeheten ‘Barista’. Daarnaast bieden we eigen gemaakt gebak en lunches aan.” Inmiddels loopt dat goed. Charles: ,,Mensen hebben even tijd nodig gehad om aan ons te wennen op deze locatie. Inmiddels hebben we een heel aantal vaste gasten. Ze zien dit als hun tweede huiskamer en komen bijna dagelijks hun bakkie doen.” Moniek wijst daarbij op het aantal boeketten bloemen die ze ontvingen.

Espressobar
Op de vraag of Apeldoorn klaar is voor een espressobar zegt Charles: ,,Apeldoorners kijken toch de kat wat uit de boom. Maar, als ze eenmaal binnen zijn geweest, is het ijs gebroken en worden het trouwe gasten. Daarnaast is Apeldoorn geen studentenstad. Toch maken we een goede groei door, dat zegt wat.” Moniek: ,,We vinden deze plek in de Korenstraat ook geschikt. En de samenwerking met onze collega ondernemers is heel goed.” Charles: ,,Ik ben voorzitter van de winkeliersvereniging en het is echt zo. Iedereen ziet de meerwaarde van samenwerking. Kijk naar de kerstmarkt.. Het was een groot succes en we zijn nu al bezig voor dit jaar. Daar komt nu ook Serious Request nog bij.” De ondernemers zijn blij dat er in de binnenstad iets gebeurt met betrekking tot marketing. De gemeentelijke belasting vinden ze dan ook een goed en eerlijk plan. Moniek: ,,Nu moet iedereen meebetalen, ook de grote ketens. Je betaalt naar het aantal meters van je bedrijf. Er worden echt goede dingen gedaan.” Charles: ,,Vergeet niet dat het nog in de kinderschoenen staat. Geef het ook de tijd.”

Gratis cappuccino
De gratis cappuccino ging mondjesmaat over de toonbank. Moniek: ,,Je kunt er niets van zeggen, de zaak kan in een keer vol zitten.” Mevrouw van de Paul, loopt binnen en geeft aan dat ze voor de gratis cappuccino komt. Ze feliciteert de ondernemers. Op de vraag wat zij van cappuccino vindt, geeft ze aan: ,,Eigenlijk is dit voor mij een mooie aanleiding om eens binnen te lopen. De Korenstraat vind ik een fijne winkelstraat en Doppio viel me wel op, maar kon nooit goed naar binnen kijken. Nu dacht ik, ‘Kom, ik ga die cappuccino halen’. En ik ben aangenaam verrast, het is een heel gezellige zaak. Nooit geweten dat het ook zo groot en diep was. Oh ja, en de cappuccino, die is heerlijk.”

Cadeautjes
Charles en Moniek zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Charles: ,,We hebben fijn personeel en een goed team. We willen onderscheidend zijn en dat lukt. Daarnaast is de samenwerking met de andere ondernemers in de straat ook goed, wat wil je nog meer.” Moniek geeft aan dat het voor hen echte cadeautjes zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!