Foyer Riant pakt verrassend uit op Vaderdag

Donderdag 23 mei 2019

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Leren barbecueën tijdens een speciale BBQ-workshop? Dat kan op Vaderdag, zondag 16 juni, bij Restaurant Foyer Riant.

„We leren de vaders barbecueën, uiteraard gecombineerd met een lekker BBQ-diner”, zegt manager Jurry Brink. Hij wil dat alles klopt: lekker eten, mooie wijnen, leuke verrassende arrangementen, fijne sfeer in een unieke ambiance. „Het ligt ook nog eens in het mooie landelijke gebied tussen Apeldoorn en Beekbergen”, geeft hij aan. Met een gedreven team, in de keuken en bediening, staan ze klaar om de gasten een fijne beleving te bieden. Jurry nodigt iedereen uit om het te ervaren: „We willen onze gasten verwennen en verrassen.”

„Onze chef wisselt maandelijks het menu. Dat vinden we ook belangrijk, want het moet vooral geen sleur worden. Dat past niet bij verrassen. Uiteraard kunnen mensen ook à la carte eten, of gewoon ‘eten wat de pot schaft’. We hebben vaste gasten die dit echt fijn vinden”, legt hij uit. „Het is eigenlijk gewoon aanschuiven.” En vaste gast Wim Castein beaamt dat: „Wij komen hier zeker al wel 15 jaar. Wel met verschillende chefs natuurlijk, maar het eten is altijd prima. We komen hier graag, ook omdat de ambiance zo speciaal is. Wij hopen daar nog lang van te genieten.” Ook Thea Thijs geniet van het eten en vooral de locatie: „Toevallig kwamen we dit restaurant tegen tijdens een wandeling. We hebben er heerlijk gegeten. Maar ook de ligging en de activiteiten met de paarden en andere dieren vonden we erg leuk. Er was steeds iets te zien.”

Dagverse producten en bijpassende wijnen

Jurry geeft aan dat gasten ook helemaal vertrouwen op de keuzes van restaurant Foyer Riant: „We werken met dagverse producten die de chef zelf inkoopt bij de slager en vishandel. Hij wil zelf zien en kiezen wat hij in huis haalt. En met verse producten, maak je natuurlijk fijne en smakelijke gerechten: een Black Angus ribeye, een boerenschnitzel, of de gamba’s en vis van de dag. Wat onze gasten ook waarderen zijn de ‘oerfrieten’ gemaakt van de lekkerste en sterkste aardappelrassen.” Daarnaast vertelt hij dat er ook aandacht is voor de wijn-spijscombinatie. „Of het nu op een frisse witte, of volle rode wijn gaat, ze passen perfect bij onze gerechten. Op het terras is het heerlijk om bij mooi weer te genieten van een glas witte wijn of rosé gecombineerd met een gezellige borrelplank. Er is dus veel mogelijk.”

Gasten genieten in het restaurant van hun diner, maar ze kunnen nog veel meer bieden. Jurry: „We doen nog veel meer, want naast het eten in ons restaurant verzorgen we ook groepsarrangementen. Denk aan bruiloften, bedrijfsuitjes, workshops en jubilea. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van onze verschillende ruimtes. Mensen weten ons ook steeds beter te vinden om hier het afscheid van een geliefde af te sluiten. Alle arrangementen verzorgen wij volledig waarbij we het uiteraard helemaal op de wens van de gasten invullen.”

Foyer Riant start- en eindpunt voor fietsers en wandelaars

De ligging is in alle jaargetijden speciaal, landelijk met weidse uitzichten en toch in een bosrijke omgeving. Het is een mooi begin- en eindpunt van een wandel- of fietstocht: „Het ligt dus precies tussen Apeldoorn en Beekbergen. En wandelaars en fietsers spreken hier ook af. Er is trouwens een prachtig wandelarrangement: Riant Ommetje Spelderholt waarbij mensen op pad gaan en onderweg in verschillende restaurants wat eten en drinken. Ze eindigen bij ons voor een heerlijk diner. Er is hier altijd wat te doen, gewoon omdat de paarden en andere dieren er zijn. Kinderen hebben hier de ruimte en vermaken zich prima.” Hij benadrukt overigens dat ze bij het restaurant niks weggooien. „Alle overgebleven voedsel gaat rechtstreeks naar de boerderij. Dat is een mooie bijkomstigheid. Het past ook bij ons, maar ook in deze tijd van duurzaamheid.”

Origineel Vaderdagcadeau

Op Vaderdag is er dus een speciale BBQ-workshop, die kinderen bijvoorbeeld aan vaders cadeau kunnen doen op deze dag. „Dit cadeau houdt in dat vaders deelnemen aan een speciale workshop barbecueën. Ze leren dan verschillende technieken aan op de Weber en een Green Egg. Maar ook hoe ze zelf de (voor)bereidingen van 3 heerlijke gerechten kunnen doen. Op zondag 16 juni beginnen zij dan om 16.00 uur aan dit BBQ-avontuur waarna ze na afloop kunnen genieten van een BBQ-diner. Aanmelden kan aan de bar, via info@foyerriant.nl of via onderstaand formulier.”

Aanmelden Vaderdagcadeau

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Horeca

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!