Help de bevolking van Oekraïne

Garage Pieters in Ugchelen wordt Garage Ab Mulder

Dinsdag 25 april 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Aan de Ugchelseweg ter hoogte van de Ugchelse kei is, vanaf de jaren na de oorlog, garage Pieters gevestigd. Eigenaar Ronald Pieters vond het genoeg geweest en verkocht zijn bedrijf aan Kees Mulder, zoon van Ab Mulder die zijn garage opbouwde. Ronald zegt lachend: ,,Ik ben nu medewerker. De komende tijd zal ik mijn kennis overbrengen en de mijn klantenkring overdragen op de nieuwe bedrijfsleider Jeroen Gerritsen.”

Ronald Pieters blikt terug. ,,Mijn opa had een fietsenzaak en mijn vader zou dat overnemen. Maar die had een hekel aan het plakken van banden en besloot over te gaan op auto’s. Hij bouwde daarmee zijn eigen garagebedrijf op en heeft dat uitgebouwd met een showroom voor de verkoop van auto’s. Zelf ben ik, om het zo te zeggen, in de werkplaats geboren. Ik was er altijd te vinden en logisch dus dat ik het van mijn vader zou overnemen. Dat is in 1986 gebeurd. We zijn toen dealer van Landrover geworden en servicedealer van Ford. Dat heb ik later weer van de hand gedaan vanwege de eisen die de dealers stelden. Er werden bijvoorbeeld commerciële eisen gesteld en ik ben een echte techneut, geen verkoper.”

Het moment dat verkoop voor Ronald ging spelen, was na het uitbreken van de crisis: ,,Alles ging minder en ik moest maatregelen nemen met betrekking tot het personeel. Dat hield in dat ik, naarmate ik ouder werd, steeds meer werk erbij kreeg in plaats van minder. Aangezien ik geen opvolging heb, zou dat ook niet veranderen. Ja, Garage Pieters stopt bij mij. En nee, daar heb ik geen probleem mee. Ik ben niet zo emotioneel. De verkoop aan Kees Mulder, is een prima oplossing.”

Bedrijfsleider Jeroen Gerritsen ziet het ook zitten. ,,We hebben nu twee garagebedrijven, een in Zutphen en nu deze in Ugchelen. In 2017 vieren we ons 50-jarig bestaan en hebben ook een historie in Ugchelen. We zaten aan de Hattemseweg. Hier willen we nu een mooie moderne dorpsgarage neerzetten waar de klant goed geholpen wordt, zonder poespas.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?