Hoe gaat de horeca in Apeldoorn om met de nieuwe maatregelen?

Maandag 29 november 2021

Door Dione Lam

Archief | Amrutha Mol

De maatregelen van afgelopen vrijdag hakten er aardig in, en vooral bij de horeca. Alles moet om 17.00 uur dicht zijn, dus lekker een avondje uit eten gaat helaas niet meer. Maar hoe lost de horeca in Apeldoorn dit op? Wat betekent dit voor hun bedrijf? Dat lees je hieronder.

Verschillende oplossingen

Zoals bij voorgaande maatregelen vindt de horeca wel een oplossing. Restaurant Zenith aan de Koninginnelaan kan niks anders doen dan tot 17.00 uur open blijven. Wel hebben ze nu ook een afhaaloptie, mensen kunnen dus hun eten ophalen en thuis hun bestelling opeten. Een origineel en handig idee dus. Ook Het Stadscafé vertelde mij dat ze gewoon tot 17.00 uur open blijven. “Het is even niet anders. We zijn nu ook op maandag geopend, maar dat is nu al 2 weken zo. We kunnen er helaas niks aan veranderen.” Wel kan je online bestellen bij het café.

Helaas zijn er ook een aantal horecaondernemingen die niet open blijven. Zo vertelde SOAP gisteren op Facebook dat ze sluiten naar aanleiding van de maatregelen. Wel is het strandcafé druk bezig met nieuwe plannen voor het volgende seizoen, als hopelijk maatregelen zijn afgenomen. Bij De Beren aan de Molenstraat-Centrum, wachten ze nog even af wat ze gaan doen. “Als we veel langer dicht blijven dan gaan we waarschijnlijk wel werken met afhalen. Nu kijken we het gewoon even aan.”

De huidige maatregelen worden op dinsdag 14 december opnieuw beoordeeld. Als dan niet voor een verlenging wordt gekozen, eindigen de nieuwste maatregelen op zondag 19 december.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!