Huize Fleur: een kennismaking met Jasmijn

Vrijdag 17 januari 2020

Door JASMIJNVANFLEUR

Peter Vroon

In de wereld van prostitutie leven nogal wat vooroordelen. Mede hierdoor besloten we als Apeldoorn Direct onlangs eens een kijkje te nemen bij Huize Fleur aan de Kweekweg. Veel lezers vonden het verhaal interessant. Want hoe werkt zoiets eigenlijk? En komen er alleen maar vieze, oude mannetjes? ‘Dame van Plezier’ Jasmijn besloot naar aanleiding van ons verhaal eens per maand een verhaal te willen schrijven. Om zo misschien de vooroordelen weg te kunnen nemen. We beginnen deze maand met een kennismaking met Jasmijn. Ze vertelt hoe het voor haar ooit zo begon…

,,Ik was een jaar of 16 en deed het huishouden van een vriend van mijn vader tijdens afwezigheid van diens vrouw. Een van de klusjes was het afstoffen van de boeken in de boekenkast. En in die boekenkast kwam ik een heel interessant boek tegen: The Happy Hooker van Xaviera Hollander. Dit is het levensverhaal van een jonge Nederlandse vrouw die in New York een bekende prostituee en hoerenmadam wordt. Met een rood hoofd stopte ik dit boek in mijn tas om het thuis te lezen. Ik moest dit allemaal stiekem doen, want ik was van gereformeerde huize!”

Spannend

,,Thuis las ik met rode oortjes het levensverhaal van Xaviera. Totdat mijn vader het boek op mijn slaapkamer vond en teruggaf aan de rechtmatige eigenaar. Ik kan me niet eens herinneren of ik een standje kreeg. Als fanatiek bibliotheekabonnee haalde ik wel eens een boek over een hoerenmadam. Zo spannend! En ik bleef het zo spannend vinden dat ik me voornam dat als ik ooit ging scheiden en mijn rekeningen niet kon betalen ik ‘het vak’ inging. En zo kwam het dat ik na mijn scheiding ging werken bij Huize Fleur in Apeldoorn als Jasmijn: Dame van Plezier.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!