In Beeld: Floor Huisman van Evi’s Lunchroom

Zaterdag 11 juli 2020

Door Ben Eggermont

Een lunchroom beginnen op een plek waar een zaak zat waar heel veel vaste klanten kwamen. Floor Huisman deed deze maand precies een jaar geleden. Sinds dat moment runt Floor Huisman aan de Hoofdstraat nummer 166 Evi’s Lunchroom, voorheen de plek van ’t Cafeetje van Marja. De eerste dag viel al bijna in het water, want er brak brand uit. Hoe gaat het nu met Floor? En hoe voelt het om na zo’n korte tijd ook nog eens gelijk dicht te moeten vanwege de coronacrisis? We gingen bij haar langs.

Wie is Floor Huisman?

“Ik ben dus Floor en ik kom uit een horecagezin. Mijn moeder heeft al 21 jaar een eigen horecazaak. Daar heb ik altijd gewerkt. Ik heb de hotelschool gedaan. Zo’n 3 jaar geleden heb ik dat afgerond en in vaste dienst bij mijn moeder gewerkt en groeide langzaam het idee om een eigen zaak te beginnen.”

Hoe kwam je op het idee om een lunchroom te beginnen?

“Het idee bestond al wat langer en nu moest het er maar eens van komen. We hebben een paar bezichtigingen gedaan in verschillende pandjes in Apeldoorn. Dit pand kwam toen vrij. We vroegen ons af of we het wel moesten doen. Er moest heel veel aan gebeuren om het naar onze smaak te krijgen. We zeiden ‘Als we het willen, dan doen we het gewoon’. Zo zijn wij, we gaan er gewoon voor.”

Waar komt de naam Evi’s vandaan?

“Ik heet natuurlijk Floor, maar mijn derde naam is Evita. Ik ben vernoemd naar mijn oma’s. Een van mijn oma’s heette Eef. En zo zijn we op Evi’s gekomen. Een eerbetoon aan oma.”

Wat vind je zelf leuk om te doen in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd vind ik het gezellig om met vriendinnen en me vriend te borrelen. En ik heb sinds kort een kitten, dus daar ben ik ook erg druk mee.”

Wat eet je zelf het liefst als je buiten de deur eet?

“Het allerliefste eet ik pasta.”

Op de dag van opening brak er brand uit. Hoe heb je dat ondergaan?

“Ik kreeg een bericht van mijn vader, een vriend van mijn vader werkt bij de brandweer en vroeg: ‘Is het pand aan de Hoofdstraat 166 niet van Floor?’ Ze zijn gelijk in de auto gesprongen en hierheen gereden. De voorgevel stond al in brand en de zaak stond zwart van de rook. Bij binnenkomst, de brandweer was al weer verdwenen, hebben we alles tegen elkaar open gezet. Ze denken dat er ergens een sigaret onder gevallen is. Het was ’s morgensvroeg en we konden daarna toch gewoon open. Het was wel even schrikken, maar het is allemaal goed gekomen.”

Wat deed je voor je de lunchroom bent begonnen?

“Ik werkte bij mijn moeder en zat op de hotelschool in Amsterdam richting restaurant/café . Ik heb ook nog 8 maanden in Amsterdam gewoond, maar ik kreeg heimwee en ben weer teruggegaan naar Apeldoorn.”

Komen de vaste gasten van ’t Cafeetje van Marja nu bij jou ook nog?

“Nee, eigenlijk niet. Een paar zijn er wel blijven hangen, voornamelijk de wat oudere mensen. Voor hen is het een gunstig gelegen plek. Verder eigenlijk niemand.”

Heb je inmiddels je eigen kring van gasten opgebouwd?

“Heel veel mensen zie ik eigenlijk weer terugkomen. Het is een heel ander concept. De mensen vinden het heel leuk en ik zie heel veel gezichten die allemaal terugkomen. Ik ben er tevreden mee.”

Hoe zou je je klantenkring karakteriseren?

“Het is heel uiteenlopend, van jong tot oud, echt van alles. Wel over het algemeen vrouwen.”

Wat heb je in het afgelopen jaar geleerd?

“In het afgelopen jaar heb ik geleerd flexibel te zijn in alle omstandigheden, omdat de omstandigheden zo raar waren dit jaar.”

Hoe was het om binnen een jaar dicht te moeten vanwege de crisis?

“Dat was heel erg schrikken. In eerste instantie dacht ik, ach, dat duurt maar 3 weken, dat komt wel goed. Maar het werd steeds opgeschoven. Ik heb nooit gedacht dat ik er onderdoor zou gaan. Sinds 2 juni ben ik weer open. De eerste twee weken dacht ik dat gaat niet goed, maar de laatste weken gaat het weer als een speer. De zaal achter hebben we goed kunnen inrichten op de 1,5 meter, zo kan het keurig spreiden over de hel zaak.”

Zou je de kaart nog met iets willen uitbreiden?

“De kaart moet je beetje zien als tapas maar dan voor de lunch. Ik hoop dat ik ooit er iemand bijkrijg in de keuken. Ik sta nu zelf in de keuken. Het liefst zou ik toch zelf voor in de bediening gaan. Daarna zouden we de kaart kunnen gaan uitbreiden.”

Wat zijn de hardlopers?

“Dat is broodje eiersalade en tonijnsalade uit eigen keuken. De cheesecake loopt ook heel goed. Alles volgens eigen recept.”

Wat heb je gedaan tijdens de coronacrisis?

“We hebben achter het terras flink opgeknapt. Er zat allemaal groen mos op de tegels, met de hogedrukspuit hebben we dat allemaal gereinigd. Daarnaast hebben we het allemaal geschilderd en hebben we weer een prima terras. In die periode hebben we ook high tea’s bezorgd, onder meer met Moederdag.”

Wat vind je zelf het lekkerst op je kaart?

“Het lekkerste vind ik de frietjes met truffelmayonaise en Parmezaanse kaas en het wrapje met zalm.”

Wat waren leuke dingen uit het afgelopen jaar?

“Ik ben afgelopen jaar te zien geweest in het tv-programma Typisch Apeldoorn! Dat was erg leuk!”

Heb je nog plannen die je wilt realiseren?

“We zijn al begonnen met een conceptstore. We verkopen nu spelletjes als sieraden, lampen en tasjes. Dat doe ik samen met mijn zusje, wij regelen de inkoop. En we willen dat langzaamaan uitbreiden. Daarnaast hebben we nog de wasparfums in plaats van wasverzachter van iemand uit Apeldoorn, zodat je was lekker gaat ruiken.”

Hoe kijk je naar de toekomst als corona achter ons ligt?

“Over 5 jaar hoop ik een goedlopende zaak te hebben met nog wat meisjes in de bediening. Ik ben nu nog daghoreca, wellicht kan ik dat nog uitbreiden naar de avond. Meer aandacht voor het organiseren van feesten.“

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

In Beeld Portretten

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!