Lucinda Douglas wil taboe powervrouwen doorbreken

Dinsdag 6 december 2016

Door Redactie

Marleen Sahetapy

De Apeldoornse inspiratiespreekster Lucinda Douglas heeft een mooi jaar achter de rug. Ze werd onder meer Etnisch Zakenvrouw van het jaar 2016, de aanmoedigingsprijs, en voor VIVA 400-wereldverbeteraar. Vanaf januari gaat ze starten met het project ’99PowerVrouwen’.

Vertel eens, 99PowerVrouwen, wat houdt het precies in?
,,Ik ga 99 ondernemende vrouwen in vlog-vorm interviewen voor de camera. Gewoon net zoals ik mijn vlogs opneem. De bedoeling is om de mens te laten zien die zij is. Ik heb persoonlijke vragen en binnen 10 minuten weet je eigenlijk hoe bijzonder zo’n vrouw is en waarom je zaken zou willen doen met haar. Lekker aan een statafel bij HNK in Apeldoorn. Tenslotte doen mensen zaken met aardige mensen.”

Wat wil je hiermee bereiken?
,,Ik wil de zichtbaarheid van gave vrouwen vergroten. Vaak ontmoet ik vrouwen en dan denk ik… ‘wat jammer dat andere je nou niet zo zien zoals ik je zie. Jij hebt een verhaal wat de wereld beter maakt en als jij je eigen verhaal vertelt is het toch anders. Nu stel ik je de vragen en ik ga je de hemel in prijzen.’ Gewoon cheerleaders van elkaar zijn. Daar geloof ik zo in. Mijn eigen vlogs worden goed bekeken en nu wil ik een kruisbestuiving. Ik wil dat anderen niet alleen naar mij gaan kijken, maar ook naar deze dames. Delen, dat is waar het om gaat.”

Is iedere vrouw een powervrouw?
,,Ik zie zoveel uniekheid in vrouwen dat ik zeker weet dat iedere vrouw de beste versie van haarzelf kan zijn. Vaak heb je alleen iemand nodig om het te laten zien. Ook al staan wij daar met z’n tweeën, het gaat echt om haar. Dus terug naar de vraag… JA! Vaak houden vrouwen andere vrouwen klein en dat taboe wil ik hiermee doorbreken. En ik geloof dat het hier begint. Er is dus plek voor 99 vrouwen. Weinig he… maar ik wil de exclusiviteit houden. Dit zijn DE vrouwen voor 2017.”

Beseffen genoeg vrouwen dat ze een powervrouw zijn/kunnen zijn?
,,Nee, ze kijken naar anderen en zien hun eigen ‘wonder’ niet. Hier gaat het juist om. Vaak moet ik echt tegen vrouwen zeggen en ze ervan overtuigen dat ze geweldig zijn en dat er mensen zijn die juist op hen zit te wachten. In deze vorm kan ik het er ook daadwerkelijk naar voren brengen.”

Je was overigens nog steeds genomineerd voor ‘etnisch zakenvrouw van het jaar 2017’ he?
,,Ik was genomineerd voor Etnisch Zakenvrouw van het jaar 2016, de aanmoedigingsprijs. Ik ben tweede geworden in mijn categorie. Dat vind ik heel goed. De bekendmaking was op 29 oktober. Ik heb gemerkt dat je veel kan doen met zo’n nominatie. Het gaf mij de inspiratie om ’99PowerVrouwen’ te ontwikkelen. Ik was ook genomineerd voor de VIVA 400-wereldverbeteraar. De nominaties zijn geweest, maar ik ben 1 van 400 gave vrouwen in Nederland die mogen zeggen dat ze een VIVA meisje is.”

Jij als inspiratiespreekster, wat is je boodschap voor de (vrouwelijke) lezers van Apeldoorn Direct?
,,Mijn boodschap heeft alles te maken met Yes You Can Woman! Door je eigenheid en meer van jezelf te zijn kan je zoveel meer bereiken. Lef, durf, doen en ineens ziet de wereld er echt anders uit. Mijn taak als inspirator is om handreikingen te doen, te laten zien dat niets buiten je bereik ligt. Ik neem mijn eigen leven als voorbeeld. Geboren in Apartheid Zuid Afrika en zelfs commercieel directeur geweest van een internationale organisatie. En wat ik nu doe is mijn droom leven. Je moet wel zelf de slingers ophangen. Dat is een voorwaarde.”

Dames kunnen zich voor 99powervrouwen aanmelden op de website www.lucindadouglas.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!