Merida City Mountai​n​bike wil gat Bierfestival 2017 vullen

Dinsdag 7 maart 2017

Door Redactie

Stichting Streetrace Apeldoorn

De een z’n dood is de ander z’n brood. Dat blijkt maar weer eens uit het feit dat het gat wat het Bierfestival dit jaar op de eerste zondag van september achterlaat op het Marktplein. Stichting Streetrace Apeldoorn gaat die lege plek opvullen. Zij organiseren voor de tweede keer de Merida City Mountainbike race op het Marktplein. Dit keer dus op zondag 3 september.

Vorig jaar was het evenement een officieel side event van de Giro. Er werden voor diverse niveaus mountainbikewedstrijden gereden op een parcours met diverse obstakels. De race ging zelfs ​door het stadhuis. Dat laatste zal op 3 september niet het geval zijn. De organisatie wil graag dat het publiek de wedstrijden kan volgen. In de vorige editie ​waren de renners even uit het zicht.

Dit jaar zal de race deel uitmaken van een internationale serie, naast Apeldoorn zullen er wedstrijden verreden worden in de USA, Libanon, Thailand, Duitsland, Italië en België. De verwachting is dat hiermee een sterk deelnemersveld bij de elite aan de start zal verschijnen. Er wordt gerekend op de wereldkampioen in de sprintdiscipline en natuurlijk op de Nederlandse toppers XCE zoals Jeroen van Eck en Guus Olde Monnikhof.

Het was voor de organisatie zoeken naar een geschikte datum, omdat de nationale wielerkalender al gevuld was en de voorkeur ​naar een koopzondag uitging. Na het wegvallen van het Bierfestival is de organisatie dus in dat gat gesprongen. Marcel Kramer: ,,De datum valt precies goed, het Marktplein is vrij, het is koopzondag en er stond nog niks op de nationale wielerkalender.”

De organisatie denkt dat een evenement zoals de Merida City Mountainbike race ​op ​de koopzondag ​positief is voor de aantrekkelijkheid van de Apeldoornse binnenstad. De stichting heeft een overeenkomst met City Mountainbike, de partner waarmee samengewerkt wordt, voor 3 jaar. Daarmee staat ook voor 2018 het evenement op de planning.

Kramer: ,,De datum waarop het Bierfestival zou plaatsvinden was gezien de wielerkalender én onze wens om het evenement te organiseren op een koopzondag de meest geschikte datum voor de Merida City Mountainbike race. Daarnaast had de organisatie een alternatieve locatie op het oog op dezelfde datum, evenals een alternatieve datum. Beide opties waren echter niet ideaal.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?