Miranda en Cheyenne openen PMC boutique in Apeldoorn

Donderdag 23 maart 2023

Door Nikki Vredenberg

Een boutique met een ruim aanbod aan betaalbare kleding, accessoires en wasparfums, waar de koffie klaar staat en iedereen welkom is. Daar gingen ondernemers Miranda Gerritsen – van Velsen en Cheyenne Echter voor. Ze zijn moeder en dochter, hebben allebei een eigen salon en nu komt ook hun passie voor kleding uit in PMC boutique. Ze vertellen hoe het is om als moeder en dochter een bedrijf te hebben, hoe ze van idee tot dit punt zijn gekomen en meer.

Even voorstellen

Miranda is sinds haar 17e kapster: “Op mijn 4e riep ik al dat ik kapster wilde worden dus ik weet eigenlijk niet anders. Ik heb altijd met veel plezier in de kapperszaak gewerkt en PMC boutique is een leuke aanvulling.” Samen met haar dochter runt ze een salon aan huis waar zij, onder andere, knipt en waar Cheyenne wimper extensions plaatst. Ze vertelt: “Ik ben 25 en heb tot nu toe altijd wimper extensions gezet. Ik had nooit gedacht dat ik een eigen kledingwinkel zou hebben.”

Een sprong in het diepe

Toen ze in coronatijd beiden hun beroep niet konden uitoefenen begonnen ze na te denken over andere dingen. De stap hebben ze mede dankzij de P van PMC durven te zetten. Deze letter staat voor Peter Gerritsen, de man van Miranda en stiefvader van Cheyenne. Miranda legt uit: “Peter is al bijna 25 jaar eigenaar van De Fietsenmaker. Hij heeft super veel ervaring en is ook wel een risiconemer. Hij zei, als je het niet probeert, weet je het ook niet.” Met Peter als adviseur en vol goede ideeën besloten Miranda en Cheyenne ervoor te gaan.

De volgende stap

Cheyenne: “Wij zeggen altijd dat dingen moet groeien en dat is ook zo. Stap voor stap zijn we onze ideeën gaan uitwerken.” Miranda: “En alles verandert ook steeds. We begonnen met het idee dat we drie dagen per week open zouden zijn, als een soort pop-up store en dat is inmiddels alweer uitgebreid.” Online en rondvragend gingen ze op zoek naar waar ze kleding konden inkopen. Na de inschrijving bij de KvK kregen ze de toegang om in te kopen: “We keken vooral naar wat we leuk vinden, daarin zijn we heel erg op onze eigen smaak af gegaan,” aldus Miranda. Cheyenne: “De kleding gaat echt van een simpele blouse of broek, tot een jurk en totale outfit inclusief tasjes en sierraden.”

De feestelijke opening

Met het doorknippen van het lintje op 4 maart 2023 was de winkel officieel geopend. Tijdens de opening was het drukker dan Miranda en Cheyenne hadden verwacht. De winkel liep vol bekende en onbekende mensen die een kijkje kwamen nemen in de nieuwe boutique. Cheyenne vertelt hoe iedereen heel verrast reageerde: “Er was echt nog niemand binnen geweest en we hadden de ramen volledig afgeplakt zodat niemand kon gluren. Hier en daar hadden we wel wat foto’s laten zien, maar het is zo anders in het echt.” De reacties waren zo leuk en mensen waren ook echt verrast over de prijzen.” “Ja en mensen waren ook wel blij dat we met de winkel weer iets nieuws aanbieden hier op het plein, waar toch wel veel eettentjes zitten,” aldus Miranda.

Een betaalbare boutique met een chique uitstraling

Miranda, Cheyenne en Peter hebben de verbouwing zelf gedaan. Ze vertellen: “Peter heeft de balie heel mooi betimmert en heeft met zijn bus door heel Nederland gereden om meubels op te halen. Die meubels hebben wij vervolgens weer mooi gemaakt naar onze smaak en een deel van de kasten is ook gewrapped door een bedrijf.” Toch merken ze dat mensen de uitstraling te chique vinden en niet naar binnen durven. “Zo jammer, want we willen juist laagdrempelig zijn en bij ons scoor je voor weinig een hele outfit. Daar staan we voor.”

Samen een winkel runnen

Ze vertellen gelijk hoe leuk ze het vinden om dit als moeder en dochter te kunnen doen. Cheyenne: “Het klinkt heel cliché, maar we zijn gewoon beste vriendinnen.” “We zijn allebei heel makkelijk, denken redelijk hetzelfde en we kunnen ook alles tegen elkaar zeggen,” vult Miranda aan. Ze wonen ook samen en nu de boutique nog aan het begin staat gaat het volgens hen thuis vooral over werk. Toch is dat volgens Miranda ook wel logisch: “Je loopt nu nog tegen veel dingen aan. Als iets opvalt benoemen we het gelijk en zoeken we ook direct de oplossing, dat is ook wel uit enthousiasme.

Toekomst

De twee hebben plannen genoeg. Zo hebben ze het over ladies nights en winacties. Cheyenne: “Op dit moment hebben we geen webshop. Dat is wel iets waar we het soms over hebben, maar daar komt zoveel bij kijken.” Miranda: “Ja we gaan eerst gewoon lekker hiermee aan de slag. We vinden het allebei ook zo leuk om in de winkel te staan en je moet ook niet te veel willen doen. Het is beter om je te focussen en iets echt goed te doen.” Ze geven aan in ieder geval niet de ambitie te hebben om een keten te worden. Cheyenne: “We willen een laagdrempelige winkel zijn, heel persoonlijk en betaalbaar. Echt zoals een boutique.”

Wees welkom

Cheyenne en Miranda hopen dat mensen snel een kijkje komen nemen. Miranda voegt hier aan toe: “Wat ik de mensen echt graag wil zeggen is: Kom binnen, wees welkom en laat je verrassen door het aanbod, de prijzen en de sfeer in de winkel. Of je nou op zoek bent naar een outfit of eerst even wil rondkijken, de koffie staat klaar en wij ook.”

PMC Boutique is open van woensdag t/m vrijdag van 9:30-17:30 en op zaterdag van 9:30-16:00. Je vindt PMC Boutique aan de Mgr. Nolensstraat 10 in Apeldoorn waar je gratis parkeert voor de deur.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!