Niet alleen eten, maar ook ‘Slapen bij Martins’

Dinsdag 12 januari 2021

Door Redactie

Dat je wat kunt eten en drinken bij Brasserie & Wijnbar Martins, zal voor velen geen nieuws zijn. Maar binnenkort komt de zaak aan de Paslaan met iets nieuws: Slapen bij Martins.

Lizzy Vosselman runt Martins aan de Paslaan 5 samen met haar ouders. “Wij huren het hele pand”, legt ze uit. “Beneden hebben we natuurlijk de zaak, maar boven zitten nog 2 verdiepingen. Voorheen hebben mijn ouders daar gewoond. Een poosje daarna heb ik er nog gewoond met mijn gezin. Maar dan zit je zo dicht met je privéleven op de zaak, dat is helemaal niet fijn. Het is echt prachtig hoor, maar dat werkt gewoon niet. Dus toen kwam het leeg te staan en toen hebben we op de eerste verdieping ‘Boven Martins’ gedaan; wat we verhuren voor onder meer workshops en vergaderingen.”

Sfeer doortrekken naar boven

Maar dan is er dus nog de tweede verdieping. “Daar woont mijn zusje. Er zit daar een keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer en een super gaaf dakterras. Maar zij heeft nu een relatie en gaat weg. Dan kan je natuurlijk particulier verhuren, hartstikke leuk, maar het zit echt aan de zaak en dat moet je natuurlijk wel willen. Toen kwam mijn moeder, Astrid, met het idee: anders gaan we het verhuren als een soort Bed&Breakfast. Dan heb je alles onder één dak. Dat is natuurlijk super gaaf.” Ze vertelt dat ze het er al wel eens eerder over hadden gehad al om dit te doen. “Maar toch doe je het niet zo snel. Daarom gaan we nu klein beginnen. We kunnen hier lekker onze creatieve vrijheid in kwijt. We kunnen nu echt het complete plaatje verzorgen voor de gast.”

Haar zusje is momenteel nog druk aan het verbouwen, maar zodra de tweede verdieping vrij komt, gaan ze ermee bezig, vertelt Lizzy. “We gaan het helemaal leuk inrichten en proberen de sfeer door te trekken die we hier beneden al hebben. Dat hebben we op de eerste verdieping ook gedaan, met spulletjes van LAB02, de winkel naast ons. Diezelfde stijl willen we doortrekken naar boven. Hip en stads.”

Slapen in het centrum

De bedoeling is dat ‘Slapen bij Martins’ halverwege de zomer opengaat. “Ik denk dat het vooral iets is voor gasten van buiten Apeldoorn. Je hebt zat mensen die hierheen komen voor de Veluwe. Eigenlijk heb je in het centrum helemaal niet zo heel veel plekken waar je kunt slapen. We willen het ook verhuren als Airbnb, zodat het ook voor een nachtje kan, maar ook voor een weekend of een week. Arrangementen maken dat ze hier natuurlijk ook kunnen eten.”

Toch zag ze nadat ze een Instagrampagina hadden aangemaakt voor ‘Slapen bij Martins’ dat ook veel Apeldoorners reageerden. “Ja, haha, die had ik eerlijk gezegd niet helemaal zien aankomen. Ik denk dat je niet snel gaat logeren in je eigen stad, maar misschien nu juist wel door corona. Maar ik vermoed dat de meeste bezoekers toch niet hier vandaan zullen komen en dat zij bijvoorbeeld graag Paleis het Loo willen zien en de binnenstad.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!