Ondernemers inspireren elkaar op de fiets

Maandag 30 april 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Maandelijks vertrekt er op vrijdag om 15.00 uur een bijzondere groep wielrenners vanaf het FSG Academy-terrein. Het zijn de stijlvol geklede leden van de Cima Coppi Businessride Apeldoorn. Allemaal ondernemers die de kracht van netwerken op de fiets onderstrepen. Ze delen, pitchen, adviseren en inspireren elkaar tijdens een 45 kilometer fietstocht en borrel.

Teamcaptain Reinhout Lenten vertelt: ,,Cima Coppi Apeldoorn is een groeiend business peloton met een grote diversiteit aan ondernemers. Juist dat aspect maakt ons een waardevolle netwerkgroep, daar waar we elkaar op ondernemersvlak kunnen vinden,  bieden we elkaar ondersteuning of werken we samen.”

Aan initiatieven vanuit de groep is geen gebrek. Het elkaar ontmoeten tijdens het fietsen is natuurlijke het belangrijkste doel van de businessride, maar er ontstaat vanzelf meer wanneer je een klik met elkaar hebt, melden ze.

Zo organiseerde Cima Coppi Apeldoorn een business diner voor 50 gasten waarvan de opbrengst van  3065 euro naar 3FM Serious Request ging. Op de avond waren Iris Slappendel, Maarten Tjallingii en Danny Nelissen aanwezig. En op persoonlijk initiatief bezoeken ze met diegene die zin en tijd heeft wielerevenementen zoals het WK baanwielrennen, WK veldrijden op de Cauberg en wordt er soms ook op de mountainbike getraind.

Om er tijdens het fietsen voor te zorgen dat je meerdere mensen spreekt rijdt de groep, bestaande uit mannen en vrouwen, in tweetallen naast elkaar en rouleren ze regelmatig. Het tempo van de groep? ,,Soms trappen we even flink door, immers de meesten hebben een wielermentaliteit, maar in basis is het een rustig praattempo”, aldus Reinhout.

Iedereen met interesse om een keer aan te sluiten en uit te proberen, kan zich melden via businesscycling.cc of volg ze op Facebook. De eerstvolgende rit staat gepland voor komende vrijdag, 4 mei; verzamelen om 15.00 uur bij de FnBCanteen, Laan van Westenenk 8 in Apeldoorn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!