Oranjerie, wat gaat daarmee gebeuren?

Dinsdag 25 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Eigen Foto

De Oranjerie stond een paar jaar terug bekend om het meest gezellige stukje in Apeldoorn! Nu staat het bekend als een groot centrum, met maar een paar gevulde ruimtes. Veel units staan leeg. Nu heeft het winkelcentrum een nieuwe eigenaar, Bridges Real Estate. Wat is de visie van de eigenaar? En wat kunnen we gaan verwachten in de Oranjerie?

Gezelligheid

“We zijn vaak in de Oranjerie te vinden en zijn toevallig ook net terug van een bezoek,” vertelt Floor Kruisdijk, woordvoerder van Bridges Real Estate. “Door er vaak rond te lopen krijgen we nog een beter beeld van de situatie en waar wij als eigenaar op de korte termijn waarde toe kunnen voegen. Wij zijn natuurlijk redelijk nieuw nog, sinds december vorig jaar hebben we de Oranjerie in eigendom. Nu is het kijken naar de nieuwe mogelijkheden. Een punt dat we vaker horen is het gebrek aan gezelligheid. Natuurlijk willen we daar gehoor aan geven en zien ook wij ruimte voor verbetering. We zijn bezig met de vraag hoe we dat kunnen doen, bijvoorbeeld met meer zitplekken, meer horeca en meer leven. We zijn nog niet ver genoeg om te zeggen wanneer, hoe en wat. Er wordt op dit moment ontzettend hard gewerkt om de plannen verder vorm te geven.”

Nieuwe winkels

In het centrum is plek voor ruim 60 winkels. Er is bekend gemaakt dat de eerste nieuwe winkel in het pand de speelgoedwinkel Intertoys gaat zijn. Dit komt de winkel perfect uit, want ze waren al opzoek naar een grotere ruimte. De grote speelgoedzaak komt in het midden van de Oranjerie en krijgt daarmee de grote oppervlakte die ze maar al te graag wilden. Hij wordt maar liefst twee keer zo groot als de huidige winkel. Naast de Intertoys, blijven TK Maxx, Bever en de New Yorker er ook nog gewoon in, net zoals de rest van de huidige winkels. Hopelijk volgt er binnenkort meer goed nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!