Protestactie in het Orpheus gaat niet door

Woensdag 19 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Orpheus

Je haar doen bij een lokale kapper, je nagels laten doen of een heerlijke massage, het zou vanmiddag plaatsvinden in het theater Orpheus. Helaas gaat dit niet door! De gemeente heeft aangekondigd om op te treden tegen deze actie, waardoor de deuren niet open gaan.

Een enorme teleurstelling

Op hun Instagram delen ze het volgende: “Gisteravond heeft Theater Orpheus van de gemeente Apeldoorn te horen gekregen dat de gemeente strikt de regels zal handhaven en ook zal optreden tegen de ludieke protestacte Kapsalon Theater van vandaag. Er is, in overleg met de gemeente, nog gezocht naar ruimte binnen de geldende regels, maar die is niet gevonden. Er rest Orpheus niets anders dan de deuren gesloten te houden.” Een grote teleurstelling voor het Kapsalon Theater.

Helemaal vol

Het was helemaal volgeboekt en iedereen was dolenthousiast. Kapsalon theater, zo werd de actie genoemd, is een landelijk initiatief van acteur Diederik Ebbinge, bekend van de Luizenmoeder. Cabaretier Sanne Wallis de Vries vond het zo’n leuk idee, dat ze iedereen had aangemoedigd om mee te doen. Ook in andere steden en dorpen klonk het als muziek in de oren. Al gauw hadden 70 theaters zich bij deze actie aangesloten. In heel Nederland gaan vandaag, woensdag 19 januari, worden mensen op het podium geknipt, maar dit geldt dus niet voor Apeldoorn.

Wel voor het personeel is de kapsalon toegankelijk. Ook treden artiesten LAKSHMI, Musa, NJO ensemble en Danielle Schel op, maar zonder publiek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!