Rij mee tijdens de Momtrepreneur Rally 2022

Vrijdag 7 oktober 2022

Door Nikki Vredenberg

Martine van der Horst is moeder, partner en business vrouw. Met haar vriend Sander de Lange heeft ze het bedrijf De Blije Klant Fabriek. Vorig jaar reed ze voor het eerst mee met The Momtrepreneur Rally en sindsdien is ze lid van ‘the club van Business Moms in Nederland’; Momptrepreneur. Een club waar ondernemers elkaar begrijpen, steunen en helpen waar ze kunnen. Aanstaande zaterdag begint de Rally van dit jaar in Apeldoorn. Een goed moment om erachter te komen wat dit evenement en de businessclub betekent voor Martine en vele andere vrouwen. En wie kan dat beter vertellen dan een Apeldoornse mompretreneur?

Carrière

Martine begon haar carrière ooit op de klantenservice van een grote hypotheekverstrekker. “Daar is mijn liefde ontstaan voor klantenservice”. Sander noemt haar zelfs ‘ Koningin klantenservice’. Sander komt uit de financiële dienstverlening, waar hun paden ook gekruist zijn. Voor corona werkte Martine in een bedrijf waar een externe partij verantwoordelijk was voor de klantenservice. “Ik hield constant in de gaten wat zij deden en hoe het beter kon.” Toen ze als manager aan de slag was kwam begon het toch te kriebelen. “Ik ging mezelf afvragen: wat wil ik? Waar word ik nou echt blij van?” Toen namen Martine en Sander de beslissing om samen de krachten te bundelen en een bedrijf te starten.

De Blije Klant Fabriek

Zo ontstond De Blije Klant Fabriek. “Wij bekijken bedrijven door de ogen van de klant. De vraag die bij ons centraal staat is ‘Zou jij klant willen zijn bij jouw eigen bedrijf?”. Martine legt het belang uit van een uitstekende dienstverlening. “Als een klant een nare ervaring heeft, komt deze niet terug. We leven in een wereld waarin alles snel moet. Als een bedrijf een week doet over de levering dan haakt een klant snel af. Soms heb je als bedrijf geen invloed op de levertijden, des te belangrijker is het dan om het goed te communiceren zodat de klant weet waar hij aan toe is.” De Blije Klant Fabriek heeft verschillende werkwijzen. Van korte klanten scans tot het ontwikkelen en implementeren van nieuwe concepten. Bedrijven hebben vaak interne teams die gespecialiseerd zijn om dit te doen. “Soms lukt het bedrijven niet om hun eigen blinde vlek te zien. Interne medewerkers denken sneller dat iets niet lukt en houden zich vaak vast aan de gedachte ‘het is gewoon zo’. Wij geloven daar niet in. Als het beter kan, dan zorgen we daarvoor.”

Momtrepreneur

Vorig jaar reed Martine, samen met een vriendin die net als Martine gek is op auto’s en autorijden en ook graag bezig is met haar carrière, voor het eerst mee met de Rally. Het was haar eerste uitje sinds haar bevalling 4 maanden daarvoor. Aan het eind van de dag werd er aangekondigd dat de founding members een business club wilden beginnen genaamd Momtrepreneur. Toen de vraag kwam wie er interesse had schoof Martine’s vriendin, die zelf te ver weg woont, haar direct naar voren. “Dat vond ik heel spannend. Ik dacht ‘wie zit er nou op mij te wachten?’ Maar ik ben heel blij onderdeel te zijn van deze groep mooie, slimme, ondernemende vrouwen die elke maand bij elkaar komen.” Martine legt uit dat de leden van Momtrepreneur elkaar echt begrijpen. “Soms is het lastig om balans te zoeken. Je hebt je kind, je zaak, je man. Zij begrijpen dat en kunnen advies bieden wanneer je daar behoefte aan hebt. Het is moeilijk uit te leggen hoe fijn het is.” De business club bestaat uit een diverse groep vrouwen die elkaar inspireren en kennis op allerlei gebieden overbrengen. Zo groeien de vrouwen door elkaar en met elkaar.

Ogen dicht en springen

Martine is Momtrepreneur en zou het niet anders willen. “Het maakt me heel flexibel. Als mijn dochter ziek is of de oppas kan niet, dan hoef ik met niemand te overleggen dat ik niet kom.” Dat ze het samen doet met Sander maakt het nog makkelijker. Wel benadrukt ze dat het werk wel altijd moet gebeuren. Dus de tijd die ze pakt moet altijd ingehaald worden. Voor alle vrouwen die twijfelen om voor zichzelf te beginnen is haar advies: “Ogen dicht en springen”. “Je moet het natuurlijk wel goed overwegen en er goed over nadenken. Tuurlijk is het doodeng, maar er is maar een manier om erachter te komen of het lukt en er geen spijt van de krijgen dat je het niet hebt gedaan. Het is heel belangrijk om mensen om je heen te verzamelen die met je meedenken.” Daarnaast raadt ze je echt aan om lid te worden van Momtrepreneur. Iedereen kan lid worden van de club en iedereen wil je helpen. “Kom erbij en we doen het met elkaar”.

The Momtrepreneur Rally 2022

Op zondag 9 oktober vindt de tweede editie van The Momtrepreneur Rally plaats. Een compleet verzorgde dag vol lekker eten, gezelligheid, plezier en inspiratie, speciaal voor ondernemende moeders. Onder de sprekers zijn Marielle Smit, CEO van MamaDeli. Zij is onlangs uitgeroepen tot Business Mom van het jaar. Vorig jaar reden 100 ondernemende vrouwen de rally en was het een groot succes. De route start om 11.00 uur bij Gastrobar Riant in Beekbergen en eindigt om 18.00 uur bij Landgoed Klarenbeek. Wil je meer weten over de Rally of over de businessclub? Bezoek de website.

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!