Serious People: dag en nacht bijbellezen

Zaterdag 18 november 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks brengen wij op Apeldoorn Direct een bijdrage aan de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. Zaterdag 18 november komt Ronald Dashorst, diaken van de OLV-kerk in Apeldoorn.

Wat ga je doen voor Serious Request?

,,Wij gaan, als gezamenlijke kerken in en om de Onze Lieve Vrouwekerk 110 uur lezen uit de bijbel. Mensen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven om te lezen. Ze betalen €1,- per minuut voor het doel van Serious Request voor de hereniging van gezinnen waarvan de leden elkaar kwijt zijn geraakt door oorlogsgeweld.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Dit idee speelt al sinds Apeldoorn is gekozen als de plaats waar het Glazen Huis zal komen. Voorgaande jaren is deze actie gehouden in Heerlen en Heerenveen. Daar is respectievelijk 90 en 100 uur continu uit de Bijbel gelezen. Wij willen dit record natuurlijk overtreffen. We hebben als gezamenlijke kerken gezocht naar een passende locatie voor deze actie en dat bleek de Onze Lieve Vrouwekerk te zijn. De kerk ligt namelijk prachtig op de route naar het Glazen Huis waar vele duizenden mensen vanuit het hele land dan langs komen.”

Wanneer ga je dit uitvoeren?

,,Van zaterdagmorgen 16 december 10.00 uur tot woensdagavond 20 december 24.00 uur lezen wij continu, dag en nacht, uit de bijbel. Burgemeester John Berends zal beginnen met lezen en ook Kardinaal Eijk en bisschop Hoogenboom zullen beide een half uur voor hun rekening nemen.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Het is een mooie kans, nu Serious Request naar Apeldoorn komt, om de Bijbel, onze Corebusiness zeg maar, aan een breed publiek te laten horen. Wij werken als gezamenlijke kerken samen om dit te realiseren. De bezoekers krijgen een boekenlegger mee met daarop een mooi citaat uit de Bijbel. Het is een geweldige kans om met de Bijbel het goede doel te dienen voor de gezinnen op de vlucht. In de kerk en in de tuin zullen naast de Bijbel-lees-estafette vele activiteiten plaatsvinden. Bijvoorbeeld een koor samengesteld uit verschillende koren die zingen, een levende kerststal, muziek, een tent met daarin gelegenheid om elkaar te ontmoeten, een kopje koffie of warme chocolademelk te drinken met een heerlijk stuk gebak.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Wij verwachten minstens 110 maal 60 is €3300,- bijeen te lezen. Zo willen wij aan het slot van deze Bijbel-lees-estafette €3300,- brengen naar het Glazen Huis.”

Wil je meedoen? Klik dan op deze link  inschrijven. Je kunt natuurlijk ook al doneren . 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!