Serious People: De Tweede Stee in Loenen

Zaterdag 28 oktober 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks brengen wij op Apeldoorn Direct een bijdrage aan de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. Vandaag komt juf Marijke Hollak van de basisschool De Tweede Stee in Loenen aan het woord.

Wat ga je doen voor Serious Request?

,,We hebben eigenlijk al veel gedaan. We hielden tijdens de Koningspelen een Lopathon. Zelf heb ik in de grote vakantie meegelopen in de Apeldoornse Vierdaagse en mij laten sponsoren. Op donderdag in de herfstvakantie, gingen de leerlingen van de twee basisscholen apenkooien. We organiseren nog een herfstfair waarvoor alle kinderen iets gemaakt hebben en gaan verkopen aan ouders, belangstellenden en omwonenden. Er komt nog een speelgoedbeurs en kinderen hebben zelf nog dingen gedaan bijvoorbeeld lege flessen verzamelen. Het geld sparen ze in speciale glazen huisjes.”

Hoe lang speelt dit idee al en wanneer voer je het uit?

,,In april is het spontaan begonnen. We doen tijdens de Koningspelen altijd iets sportiefs waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Toen al hebben we besloten dat het doel Serious Request moest worden. En zo spontaan ontstonden ook de andere activiteiten. Zoals ik zei, er is al veel gebeurd en de laatste activiteiten zijn op 2 november de Herfstfair en op 24 november als afsluiting de speelgoedbeurs.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Ik vind het geweldig! Bij de leerlingen zie je dat het goed leeft bij kinderen vanaf 10 jaar. Voor de jongere kinderen is het toch nog wel vaag. Vandaar dat wij iemand van het Rode Kruis hebben uitgenodigd om er uitleg over te geven.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Met alles wat we tot nu toe hebben gedaan, is een bedrag van circa 800 euro opgehaald. Daar komt de opbrengst van de Herfstfair en de speelgoedbeurs nog bij en natuurlijk wat de kinderen zelf gedaan hebben. We hopen dat het bedrag rond de 1500 euro uitkomt.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!