Serious People: de wensboom van Sam Blees en Bohdi Verhaaf

Zaterdag 12 augustus 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Kim Brendel

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt Sam Blees aan het woord die al maandenlang bezig is voor 3FM Serious Request. Plannen genoeg, maar het wachten om tot actie over te gaan is op  groen licht van de gemeente Apeldcoorn.

Wat gaan jullie doen voor Serious Request?

,,Het idee komt van René Diks en mij. De uitvoering is in handen van Bodhi Verhaaf en mij. Samen willen we een grote wenskerstboom neerzetten van ongeveer 15 tot 20 meter hoog  Mensen kunnen dan voor een bepaald bedrag een bal kopen, daar een wens op zetten en in de boom hangen. Het oorspronkelijke plan voor de boom is gaandeweg aardig uit de hand gelopen. Rondom de wensboom zullen ook kraampjes verschijnen en er komt als het aan ons ligt een podium waarop optredens kunnen plaatsvinden. De locatie is het grasveldje tegenover de fietsenstalling bij het station. We zijn alles nu aan het uitwerken, de plannen, de vergunning en het oprichten van onze stichting ‘Het Apeldoorns Hart’. Daarna kunnen we echt los en zullen mensen ook meer van ons horen. Er komt een website en we zijn dan te vinden op Facebook. We hopen snel van start te kunnen gaan. We willen  vrienden, stagiaires en bedrijven erbij betrekken om de plannen te realiseren. Dit alles om zoveel mogelijk mensen te trekken en geld in te zamelen voor het goede doel.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Het eerste gesprek had ik met Claudia Koperdraad van de gemeente die verantwoordelijk is voor de organisatie van 3FM Serious Request. Dit was in februari van dit jaar. Ik wilde wat doen, maar had naast de wensboom nog geen concrete ideeën. Claudia was enthousiast en kwam ook met ideeën, dat was erg leuk en fijn. We krijgen als alles meezit echt ruimte en kunnen daardoor het oorspronkelijke plan uitbreiden. De goede samenwerking met de gemeente resulteert er ook in dat wij onze wensboom krijgen van Bosbeheer Apeldoorn.”

Wanneer ga je dit uitvoeren?

,,We pakken de hele week van het evenement, van 18 tot en met 24 december. Binnen twee á drie weken hebben we naar verwachting alles rond en kunnen we  van start gaan. We hopen veel mensen en bedrijven te vinden die met ons willen samenwerken.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Dat is natuurlijk goed voor de stad. Er is veel inzet en dat is een extra stimulans om te laten zien waar we in Apeldoorn goed in zijn: mensen op de been krijgen voor een goed doel.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Ik vind het te vroeg daar iets over te zeggen. We hopen dat we op de looproute zitten. Dat is een voorwaarde voor een zo goed mogelijk resultaat. We gaan hoe dan ook erg ons best doen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!