Serious People: een kijk op het bord van Het Glazen Restaurant

Zaterdag 23 september 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag is Matthijs Pet aan het woord die al maandenlang bezig is voor 3FM Serious Request. Hij staat in de startblokken om de plannen ten uitvoer te brengen.

Wat ga je doen voor Serious Request?

,,Samen met Bob America en Brent Harsveld zet ik het Glazen Restaurant neer in het Oranjepark. Apeldoorn is na: Enschede, Leeuwarden, Heerlen en Breda de vijfde editie. Dit jaar willen we een grotere capaciteit neerzetten van circa 100 tot 120 zitplaatsen voor lunch en diner. Bezoekers kunnen dus lunchen en dineren. Daarnaast willen we dat er verschillende workshops gegeven worden op het vlak van eten en drinken.”

Hoe lang speelt dit idee al?

,,Het idee ontstond in 2012 in Zwolle waar we aten in een uit glas opgebouwd restaurant. We vonden dit een goed idee om dat na te bootsen voor het goede doel. Zoals ik zei, Apeldoorn is de vijfde keer en we staan nu op het punt de plannen echt uit te voeren. We werken daarin nauw samen met lokale ondernemers en bedrijven. Zij leveren de tent, de meubels, de etenswaren etc. zonder een rekening te sturen. Op deze manier sponsoren zij ook het goede doel. Daarnaast werken we samen met Saxion hotelschool. Voor de studenten is het een geweldige ervaring.”

Wanneer ga je dit uitvoeren?

,,We doen dit traditioneel op dezelfde dagen op dagen als Serious Request. We beginnen alleen een dag eerder, op de 17e , en eindigen een dag eerder, op de 23e.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Ik kom zelf niet uit Apeldoorn, Maar ik heb jaren onder de rook van Apeldoorn gewerkt en ik zat er op school. Het is mooi dat dit evenement nu ook een keer naar het midden van het land komt. Ze zijn in elke uithoek van het land geweest, dus nu kiezen voor het midden is mooi. Apeldoorn kan een geweldige spin-off krijgen.”

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,We proberen rond een ton uit te komen. Dat hangt wel samen met de chefs die we in het restaurant kunnen krijgen. Restaurants in Apeldoorn kunnen met hun chef en team namelijk een lunch of diner bij ons draaien. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden voor bijvoorbeeld wijnproeverijen. Kijkend naar de vorige edities dan hebben de edities een heel goede opbrengt opgeleverd. Enschede bracht bijvoorbeeld 80.000 euro op en Breda 110.000 euro. We hopen dat in Apeldoorn natuurlijk te overtreffen.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!