Serious People: keet met stamppotten

Zaterdag 9 december 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komt Marco van ‘t Hof aan het woord die de stamppottenkeet bijna in gereedheid heeft gebracht.

Wat gaan jullie doen voor Serious Request?

,,Wij gaan vanuit een keet, stamppotten verkopen. Gezonde stamppotten zonder allerlei houdbaarheidsstoffen en toevoegingen. Geen ongezonde, maar  een gezonde snelle hap. Het kan! We zullen dus volledige maaltijden verkopen: boerenkool, zuurkool en hutspot, eventueel met rookworst, een gehaktbal en speklap en natuurlijk ook snert.

Hoe lang speelt dit idee al?

,,De stamppottenkeet is een lang gekoesterde droom van een van de organisatoren Gert Vaanholt. Het idee hebben, is een ding, uitvoeren is twee. Daarom heeft Gert mij en Niek de Bok benaderd om samen te werken. We kregen een mooie plek toegewezen tegenover de fietsenstalling bij het station waar we zullen samenwerken met Apeldoorns Hart.  En verder werken we samen met Het Hoogeland, verschillende cliënten knappen de keet op en hij wordt geschilderd. Dit ontstond heel spontaan door een bezoek van mij aan mijn buren op Het Hoogeland. Ook de cliënten zien het zitten dat ze op deze manier kunnen bijdragen aan het goede doel.”

Wanneer ga je dit uitvoeren?

,,Van 18 tot en met 24 december staan wij dus voor het station tegenover de fietsenflat.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

,,Wij vinden het geweldig. Er wordt veel op touw gezet en er gebeurt toch veel moois. Goed voor de stad.

Wat verwacht je op te halen met je actie?

,,Dat is moeilijk te zeggen. Het feit dat we op de route van station naar centrum liggen, is belangrijk. Veel mensen komen langs de keet en een hapje eten moet je toch. We hopen op een serieuze bijdrage aan het goede doel.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!