Serious People: kinderboek door en voor kinderen

Zaterdag 7 oktober 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Wekelijks is op Apeldoorn Direct een bijdrage te lezen in de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen. Vandaag komen Aletta, Brit, Teun en Xander en moeder Maaike Moulijn aan het woord. Het zijn enkele kinderen van groep 3 van de OBS Oosterhuizen die als groep samen een kinderboek maken.

Wat gaan jullie doen voor Serious Request?

Aletta geeft aan dat ze het heel erg vindt als kindjes hun moeder kwijt zijn: ,,Daarom wil ik graag helpen. We doen het nu met alle kinderen uit de klas.” Maaike vertelt dat het idee van Aletta direct positief is ontvangen. Haar dochter kwam met haar vriendinnetje op het idee om een verhalen te maken met zelfgemaakte tekeningen en daar een kinderboek van te maken. ,,Ze maakten zelf een verhaaltje met tekeningen en deelden dit met de juffrouw en de klas. Iedereen vond het leuk en wilde meedoen. Met een intekenlijst komen nu steeds groepjes bij mij thuis om de tekeningen en het verhaal te maken. We proberen het zo simpel mogelijk te houden.”

Hoe lang speelt dit idee al?

Ongeveer drie weken geleden zag Aletta beelden van de orkaan op Sint Maarten: ,,Ik vond het heel erg. Misschien zijn kinderen en dieren hun pappa en mamma kwijt geraakt. Tegen mijn mamma zei ik dat ik wilde helpen.” Maaike: ,,Het greep Aletta aan, ze wilde gewoon wat doen. Toen kwam ze met het idee en is ze dat met haar vriendinnetje gaan uitwerken. Gelukkig was iedereen enthousiast en was de knoop was snel doorgehakt. De maak van het boekje wordt helemaal begeleid door ouders en we hebben een uitgever gevonden die alleen de drukkosten rekent. Dat is heel fijn en leuk.”

Hoe vind je het dat 3FM Serious Request naar Apeldoorn komt?

Xander steekt als eerst zijn duim op: ,,Ik vind het top!” Brit vindt het vooral leuk dat het in Apeldoorn gebeurt en Teun verheugt zich erop dat het boek in de winkel terecht komt. Aletta knikt ‘ja’. Een ding is duidelijk, haar wens wordt vervuld.

Wat denken jullie op te halen?

De kinderen hopen dat alle boekjes worden verkocht. Ze kosten 10 euro per stuk en een deel ervan gaat naar 3FM Serious Request. Inmiddels is er al een Facebookpagina Verhalen van groep 3 en binnenkort komt er een website waarop alles na te lezen is en hoe je het kunt kopen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!