Serious People: Rode Kruis promotievrijwilligers voor 3FM Serious Request 2017

Zaterdag 29 juli 2017

Door Redactie

Sinds begin juli brengen we wekelijks op Apeldoorn Direct de serie ‘Serious People’. Dit in het kader van het evenement 3FM Serious Request. Van 18 tot en met 24 december staat het Glazen Huis van radiozender NPO 3FM op het Marktplein. In Apeldoorn zijn al flink wat mensen bezig met het bedenken van ideeën om geld in te zamelen hiervoor. In deel 5 komt Leonie Knaap aan het woord. Zij is al jarenlang vrijwilliger bij het Rode Kruis. In aanloop naar 3FM Serious Request en ook tijdens de actieweek helpt ze mee.

Hoe ben je ooit zo bij het Rode Kruis terechtgekomen?

,,Ik werk in de gehandicaptenzorg en haalde mijn EHBO-diploma. Ik kwam toen bij het plaatselijke Rode Kruis terecht om mijn diploma up-to-date te houden. Ik ben toen ook ‘inzetten’ gaan doen voor het Rode Kruis op evenementen. Dit vind ik erg leuk; je gebruikt je kennis in de praktijk. Heel erg leerzaam en het is ook altijd erg gezellig. Ik doe dit nu tien jaar.”

Wat doe je precies voor 3FM Serious Request?

,,In aanloop naar 3FM Serious Request ben ik promotievrijwilliger voor het Rode Kruis. Dit houdt in dat je presentaties en gastlessen geeft over de stille ramp van dit jaar. Dat kan op scholen zijn, maar ook bij bedrijven of verenigingen. Ik weet nog goed dat ik een mailtje kreeg hierover toen ik zes jaar geleden terugkwam van vakantie. Ik voelde me al jaren betrokken bij 3FM Serious Request, maar ik wist niet zo goed hoe ik dat handen en voeten moest geven. De oproep om gastlessen en presentaties te geven sprak me aan. En het is ook erg leuk om te doen. In principe geven wij – als promotievrijwilligers – de start en aanmoediging aan mensen om een actie te gaan starten, zodat ze ook weten waar ze het voor doen. Jaarlijks bezoek ik samen met mijn promotievrijwilligers collega’s meer dan 500 scholen en geven meer dan 1000 gastlessen door het hele land.
Tijdens de actieweek zijn er Rode Kruis- EHBO vrijwilligers aanwezig in de stad waar het Glazen Huis staat, daarnaast worden ook Rode Kruis-vrijwilligers ingezet ter ondersteuning voor het Rode Kruis en 3FM. Deze vrijwilligers helpen bijvoorbeeld in het callcenter, of bij de brievenbus om de grote stroom mensen in goede banen te leiden. Verder staan ze ook bij de cheque box waar mensen in 30 seconden een filmpjes kunnen opnemen om over hun actie te vertellen.”

Wat maakt het zo leuk om te doen?

,,Voor het geven van de gastlessen kan ik op mijn eigen manier een hele leuke en nuttige bijdrage leveren aan 3FM Serious Request. Op een tijdstip dat het jou uitkomt en meestal ook redelijk dicht in de buurt. Er zijn namelijk verschillende regio’s waarin we worden onderverdeeld. De actieweek zie ik als een soort werkvakantie. Je maakt daar zoveel leuke dingen mee.”

Zoeken jullie voor dit jaar nog vrijwilligers?

,,Jazeker. Op dit moment zijn we vooral op zoek naar promotievrijwilligers. Dus mensen uit Apeldoorn en omgeving die presentaties en gastlessen willen geven. De gastlessen duren niet langer dan 60 tot 95 minuten. Je krijgt begin oktober een training over de Stille Ramp en voor de nieuwe vrijwilligers is er een presentatie training. Het Rode Kruis onderhoudt het contact met de school, jij geeft aan wanneer je tijd hebt en waar je ingezet wilt worden. Deze gastlessen en presentaties vinden voornamelijk doordeweeks en overdag plaats. Naast het geven van gastlessen kun je ook actief mee gaan werven om zo nog meer scholen, bedrijven en verenigingen in actie te laten komen.”

Aanmelden? Kom jij het team van promotievrijwilligers versterken voor 3FM Serious Request 2017? Meld je dan aan via deze link: https://3fmseriousrequest.wufoo.com/forms/3fmsr17-aanmelding-promotievrijwilliger/
Meer weten of 3FM Serious Request kijk op www.3fm.nl/seriousrequest of www.rodekruis.nl/3fmseriousrequest.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

ONDERWERPEN

Portretten SeriousPeople

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!