Tweede Koningsdag in coronatijd: toch van alles te doen

Zondag 25 april 2021

Door Tim Uilen

Archief | Peter Vroon

De verjaardag van onze koning komt er weer aan. Normaal gesproken altijd groots gevierd met festivals en optredens van bekende Nederlanders. Helaas zitten we nog steeds in een pandemie en moeten we het op een andere manier vieren. Net zoals met andere feestdagen zetten ondernemers zich in om deze dag zo leuk mogelijk te maken. Er zijn fietstochten, speurtochten en allerlei Koningsdagacties bij restaurants. Wij hebben speciaal voor jou een overzicht gemaakt met verschillende activiteiten en opties om Koningsdag toch maximaal te vieren.

Speur- en puzzeltochten

De foodtruck van Harry Vesseur, oftewel Ballen Harry, staat elke woensdag en zaterdag op de Vlijtsekade. Voor Koningsdag gaat hij speciaal open en heeft het team van de foodtruck een ‘Oranjeroute’ uitgezet. Verschillende wandelroutes zijn beschikbaar om te lopen en onderweg ga je opzoek naar locaties van foto’s die je bij de start hebt meegekregen. De route kan je lopen via de route.nl app, ook zijn er bij de foodtruck routekaarten beschikbaar. De loop krijg je gratis bij een aankoop van ‘De Lekkerste Gehaktballen’, anders betaal je 5 euro voor de tocht. Ook na Koningsdag kan je de tocht lopen.

Stichting Oranjefeesten Apeldoorn, wegrestaurant De Kar en Buitenhuis Groepsuitjes organiseren samen de ‘Apeldoornse Oranje autopuzzeltocht’. Onderweg los je raadsels en puzzels op uit het meegekregen routeboekje, natuurlijk in het thema van Koningsdag. Bij wegrestaurant De Kar kan je door de drive-thru gaan en genieten van een kopje koffie of thee en een oranje tompouce. Aan het einde van de tocht lever je het routeboekje met antwoorden in en maak je kans op verschillende dinerbonnen van Apeldoornse horeca.

Fietsroutes

Fietsgilde Apeldoorn heeft voor Stichting Oranjefeesten Apeldoorn een Koningsdag fietsroute gemaakt. De route van 25 kilometer loopt om Paleispark het Loo en begint bij het Oranjepark. Ook is deze activiteit een beetje een puzzeltocht, onderweg worden namelijk vragen gesteld en de antwoorden kan je inzenden via de mail voor een prijs. De Oranjevereniging Klarenbeek, OVK, organiseert ‘trappertjes van oranje’. Ze hebben 3 verschillende opties; een gezinnenfietstocht van 11 kilometer waarbij kinderen onderweg naar alle ‘vossen’ zoeken, een tocht van 30 kilometer en ook nog een fietstocht van 50 kilometer. Bij alle opties krijg je onderweg een broodje beenham van restaurant Pijnappel en een bon voor een ijsje bij de IJskoningin. Kinderen krijgen bij de gezinnenfietstocht onderweg een broodje knakworst.

Koningsdagacties

De Apeldoornse horeca heeft voor Koningsdag een aantal speciale menu’s, acties en hapjes voorbereid. Bistro de Bron in Loenen organiseert samen met ’t Ruifje, Bike and Eat, De Kroeg In Loenen en De Harmonie cafe-restaurant een fietstocht met onderweg allerlei hapjes en drankjes. De tocht is 30 kilometer lang en begint tussen 10.00 en 12.00 uur bij Bistro de Bron. SOAP op het Zwitsalterrein heeft verschillende borrelboxen samengesteld die op Koningsdag te bestellen zijn. Ook hebben ze nacho’s, een bierpakket, thuisgemaakte Sangria en een Koningsdag survival box.

Andere horeca met Koningsdagopties zijn:

 • Lunchroom & Wijnbar Rembrandt
 • Restaurant Auberge Navet
 • De Pastazaak
 • Bakken & Zo
 • Traiteur Délicat
 • Keurhorst, De Echte Bakker
 • MikMak Apeldoorn
 • M’Joy To Go
 • Mijkcuisine
 • Brunch Hoenderloo
 • Sizzles at the Park
 • Delicous Boxen
 • DRSfood Catering
 • MAMS on Wheels

Zijn we nog iets vergeten in ons overzicht? Laat het ons vooral even weten onder dit bericht op Facebook of mail naar redactie@apeldoorndirect.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!