Van nachtclub naar lunchroom: Een verrassende transformatie op Caterplein

Woensdag 14 februari 2024

Door Jasmijn ten Napel

Een opmerkelijke transformatie in het hart van Apeldoorn, waar Dejavu, voorheen enkel bekend als een nachtclub in het weekend, nu doordeweeks ook haar deuren opent als lunchroom. We spraken met eigenaar Henriette Samwel om meer te weten te komen over deze gedurfde zet en de toekomstplannen.

Henriette en Stanley hebben de nachtclub die ooit bekend stond als City Club overgenomen en aangepast tot hun eigen unieke locatie, Dejavu. Henriette geeft aan met plezier Dejavu te runnen, maar altijd op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging: “De nachtclub blijft op vrijdag en zaterdag geopend, waardoor er doordeweeks ruimte is voor een nieuwe onderneming. Ik merkte dat het Caterplein vooral in de winter niet veel kan aanbieden in de middag. Wie niet waagt, wie niet wint!” aldus Henriette.

Een lichte sfeer

Het doel van deze transformatie is het aanspreken van een breder publiek, met speciale aandacht voor de oudere doelgroep. Op reacties op Facebook over de ‘saaie’ ruimte met veel zwart, antwoordde de eigenaar dat er veranderingen op komst zijn om de lunchroom aantrekkelijker te maken voor iedereen. De donkere uitstraling van de nachtclub wordt omgevormd tot een lichte en uitnodigende sfeer voor lunchgasten: “Voorin de zaak hebben we een serre waar we ruimte hebben om de mensen te ontvangen voor de lunch,” vertelt ze.

Variërend assortiment

Wat betreft het menu, biedt Dejavu als lunchroom een assortiment variërend van eenvoudige belegde broodjes tot verse smoothies. De eigenaar benadrukte dat alles vers bereid wordt en dat afhalen en bezorgen ook tot de mogelijkheden behoren. “Mensen kunnen er ook terecht voor een lekker kopje koffie met een stuk gebak,” voegt Samwel toe.

Om Dejavu als lunchroom op de kaart te zetten, onthulde de eigenaar een Valentijns winactie op Facebook. Twee gelukkige winnaars zijn verkozen en winnen een lunch op de openingsdag van Dejavu,14 februari, op Valentijnsdag. “Ik krijg enkel positieve reacties van mijn directe omgeving, men wenst me succes en is benieuwd wat het wordt,” voegt Henriette toe.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!