Verbinding en inspiratie tijdens de Apeldoorn Business Awards 2022

Zondag 9 oktober 2022

Door Nikki Vredenberg

Apeldoornse bedrijven worden een avond in het zonnetje gezet. Daar draait het allemaal op tijdens de Apeldoorn Business Awards op 13 oktober 2022. Uit de 500 voorgedragen bedrijven zijn er 18 bedrijven genomineerd en tijdens de Award Night maakt de jury de winnaars bekend. Wij spraken met Marc Ankersmid, een van de organisatoren, over de avond. Want wat betekent een nominatie, of winnen nou eigenlijk?

Serieuze feest business

Volgens Marc is het bedrijfsleven in Apeldoorn de afgelopen jaren een beetje versnipperd. “Eerder had je allerlei instanties waar bedrijven aangesloten waren. Dat is de laatste jaren weggevallen. Toen we de Awards opstarten een aantal jaar geleden merkten we ook wel dat we echt wat te bewijzen hadden.” Nu, een paar jaar later worden de Awards als heel positief ervaren. “Het is een serieuze verkiezing, gezien de gedegen manier van de competitie -met voordrachtcomissie, jury, juridische en financiële check-, maar tegelijk is het heel gaaf om bedrijven in het zonnetje te zetten.” Dat bedrijven de verkiezing serieus nemen blijkt ook wel uit de campagnes die bedrijven inzetten om stemmen te verzamelen. Zo wordt social media veel ingezet om nominaties te promoten. “Daarnaast is het gewoon een avond om mensen te ontmoeten en om een mooi feestje te vieren. Daar is veel behoefte aan.”

Verbinden

Naast goede publiciteit levert de winst echt een gevoel van trots en erkenning op. “Je ziet vaak dat een bedrijf een gegeven is. Het is er gewoon. Zeker voor ondernemers die keihard werken en soms ook best wat tegenslagen of moeilijke tijden te verduren hebben. Deze erkenning is een goed moment om er even stil bij te staan en trots te voelen”, aldus Marc. De Business Awards is niet alleen goed en leuk voor een bedrijf op zichzelf. Zo legt Marc uit dat het drempels verlaagt onderling: “Er ontstaan hele leuke contacten tussen grotere organisaties zoals de Rabobank en Centraal Beheer en kleinere ondernemingen zoals de detailhandel. En met de gemeenten ook. Gemeente Apeldoorn heeft zich echt ingezet voor de komst van de Apeldoorn Business Awards. Ze zijn er dan ook jaarlijks bij met een grote groep. Dit maakt het voor veel ondernemers makkelijker om contact te leggen.”

Afterparty

De avond vol mooie bedrijven, lekkere cocktails en muziek van de Hermes House Band eindigt om 00:30 in Orpheus. Maar niet getreurd, mocht je daarna nog nog door willen, dan is er nog een afterparty in Café Confetti. Hier word je ontvangen met een gratis welkomstdrankje en kun je verder dansen op de muziek van een dj.

Wees erbij!

Kaarten zijn te bestellen op de website. Tot 12 oktober, 12:00 kun je hier ook je stem uitbrengen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!