[VIDEO] Jeroen Stob verlaat Radio 2 voor ’tosti-droom’

Maandag 23 december 2019

Door Redactie

Amrutha Mol

Het was geen makkelijke beslissing voor Jeroen Stob, maar hij is blij dat de knoop doorgehakt is. Jeroen laat de studio’s van Radio 2 achter zich en gaat zich volledig richten op zijn zaak ‘Fantostisch’. Fantostisch is sinds eind november open en Jeroen merkt dat het toch een beetje veel is allemaal. Want slapen… dat moet een mens natuurlijk ook.

Wat zorgde ervoor dat je besloot te stoppen bij Radio 2?

,,De combinatie is onmogelijk. Als je voor iets kiest, moet je er ook volledig voor gaan. Om 2 dingen te doen op 50%, dat werkt niet. En dus nu de volle focus op de tosti’s. Heel erg jammer, maar voorlopig wel het beste.”

Wanneer sliep je eigenlijk? Want je maakte ’s nachts radio en overdag bakte je tosti’s, toch?

,,Dat was inderdaad de grote vraag, haha! Af en toe tussendoor een paar uurtjes. Niet te doen dus.”

En waarom dan toch de keuze voor de tosti’s?

,,Nou, je begint een eigen zaak niet voor zomaar even tussendoor. Daar leg je jaren op vast. Met leningen, contracten.. Dus als je daarvoor gaat, teken je ook voor minstens een aantal jaar.”

Vind je het niet heel jammer?

,,Ja, zeker wel! Ik heb het nooit leuk gevonden om bij de NPO of BNNVARA weg te gaan. Dat is een waanzinnig leuk bedrijf waar ik graag nog lang was gebleven. Dus de keuze was zeker niet makkelijk.”

Heb je er lang over nagedacht?

,,Natuurlijk. Vanaf het moment dat ik wist dat Fantostisch open ging wist ik dat deze keuze eraan zou kunnen komen. Dat was onderdeel van het hele plan. Maar ik heb een gaaf en mooi afscheid gehad bij de shows waarvoor ik werkte, dus dan is het in ieder geval goed afgesloten.”

Hoeveel mensen werken er bij Fantostisch?

,,We zijn met z’n vijven, en daarmee draaien we de hele week.”

Hoe loopt het tot nu toe?

,,Het gaat best goed! Vooral in het weekend is het druk! We merken ook heel erg dat de bijzondere tosti’s het beste lopen. De tosti met zuurkool is een echte hardloper. In januari komen we met een kerngezonde ‘Tosti Goede Voornemens’. Daar verwacht ik ook wel drukte van.”

Oh? Wat gaat die tosti inhouden?

,,Die wordt echt kerngezond. Speltbrood, ramvol met gezonde groenten en uiteraard een hele magere, gezonde saus. Kun je in januari niet mis schieten.”

Heb je wel de intentie ooit nog iets met radio te gaan doen overigens?

,,Mocht er ooit een moment komen dat ik die zaak een stukje verder los kan laten, dan zal de liefde voor radio altijd blijven. Maar dat is niet iets waar ik me nu op focus.”

 

Bekijk hier een deel van het afscheid van Jeroen bij Radio 2:

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!