Werken in de Nettenfabriek werkt

Zondag 27 juni 2021

Door Carla van Vliet

In de Nettenfabriek huizen momenteel 18 verschillende ondernemers. Het zijn geen winkels, zoals je misschien zou verwachten, want er zijn geen deuren. Kleine wandjes van hout, een kast of groene planten vormen de afscheidingen tussen de bedrijven. Een heel modern open concept dus. Men gaat hierbij uit van het vertrouwen van de bezoekers. Het gebouw is elke dag geopend, maar niet iedere ondernemer is op hetzelfde tijdstip aanwezig. Er staan wel overal nummers om een afspraak te maken. De diversiteit is enorm. Het gaat van een yogastudio, een beautysalon, een fotostudio, een grafisch ontwerpbureau, tot horeca, planten en bloemen en evenementenorganisatie. Alles onder één dak. Hoe dit bevalt vragen we aan Liesbeth, Pieter Peerbolte en Geert Wassink.

Wat doe je hier en hoelang al?

Liesbeth: “Ik zit hier pas 2 maanden. Ik kon bij de beautysalon in een eigen ruimte krijgen voor mijn werk als nagelstyliste. Het is echt heerlijk.”

Pieter: “Ik ben hier 1,5 maand na de opening in september 2019 ingetrokken en hier organiseer ik al bijna 2 jaar creatieve producties onder de naam Peercreatie. Je moet dan denken aan Roots in the Woods, de lichtshow op de Grote Kerk afgelopen mei, Serengetti en het pop-up restaurant in het Oranjepark, maar ook de terrasafscheidingen van de terrassen in de binnenstad zijn van mijn hand. Begin juli komt er een bolderbaan voor het Stadhuis, het is een onderdeel van de Speelactiviteiten voor kinderen, iets wat ik organiseer.”

Geert: “Ik zit hier vanaf de start met mijn Bloemendok Apeldoorn. Ik zie het meer als een bloemenwerkplaats, want ik kan hier niet altijd veel verse bloemen hebben staan. Het meeste gaat op bestelling. Of het nu gaat om rouw- of trouwboeketten, of om aankleding van winkels, alles kan.”

Wat is zo fijn aan deze plek?

Liesbeth: “Het onderlinge contact, voor mij nog niet zoveel natuurlijk , maar je ziet altijd andere mensen. Het is hier gewoon gezellig.”

Pieter: “Het is een dynamische omgeving. Er is veel transparantie onderling en we maken dankbaar gebruik van elkaars expertises. Door het open concept werkt het makkelijker dan als ieder op een eigen plek met een dichte deur ervoor zou zitten. Het is een mooie combinatie van koffie drinken en zaken doen. Dat het hier fijn is blijkt ook wel uit het feit dat er heel weinig verloop is.”

Geert: “Het is zo on-Apeldoorns en tegelijk zo sfeervol. Een oude fabriek met een industriële uitstraling, zonder deuren en muren. Ik vind het een geweldig alternatief. Je hebt wel alle activiteiten van een ‘gewone’ winkel, maar op een heel bijzondere plaats. En de onderlinge samenwerking is ook geweldig. Ik lever bijvoorbeeld bloemen voor de horecagelegenheid hier en zij regelen voor mij een heerlijke lunch.”

Heeft corona nog invloed op jouw werk gehad?

Liesbeth: “Nee, niet echt, maar ik deed tijdens die periode ander werk, dat gewoon kon doorgaan. Nagels zou ik natuurlijk niet kunnen doen.”

Pieter: “ Ik was producent van een gaaf festival ‘Maaiveld’ en dat kon helaas niet doorgaan; dat was echt balen. Toch staat die periode niet te boek als een zwarte bladzijde, het was ook een tijd van terug naar de kern, naar wat echt belangrijk is. Fijn dat er steeds meer kan, het project ‘Maaiveld’ wordt verschoven naar 2022, dus we gaan weer lekker organiseren. Maar voortaan met minder hectiek!”

Geert: “Ik heb er niet zo’n last van gehad, want ik werkte daarvoor ook veel met bestellingen. En juist in de coronaperiode stuurden mensen elkaar vaker een bloemetje. Het was alleen in de hal veel stiller en dat was minder leuk. Blij dat dat weer over is!”

Mis je nog iets?

Liesbeth: “Nee, niks eigenlijk. Ik hoop hier zolang mogelijk te blijven.”

Pieter: “Airco! Dat zou fijn zijn en ik mis dat de horeca niet elke dag open is maar vanaf woensdag, want daardoor mis ik een lekkere lunch, haha!”

Geert: “Ik mis hier niks en hoop hier zo lang mogelijk te blijven!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!