Wijnbar en Tapperij Den Olifant moet de deuren sluiten

Maandag 31 januari 2022

Door Dione Lam

Archief | Gerard Oltmans

Het eerste weekend waarin de horeca weer open mag, moet Den Olifant de zaak dicht gooien. De coronaregels werden niet nageleefd in de horecazaak, waarbij gemeente Apeldoorn ervoor heeft gekozen om de kroeg te sluiten. Voor hoe lang dit gaat duren is nog niet duidelijk.

Heel vervelend

Zaterdagavond rond half 9 kwamen de handhavers de kroeg binnen om het slechte nieuws te brengen. “Ik neem de mensen die de nare boodschap kwamen brengen dat we dicht moesten niks kwalijk, omdat ze de boodschap van andere uitvoerden, maar toch vind ik het echt vervelend dat we dicht moeten.” schrijft de wijnbar op Facebook. “Het hele weekend zoveel zin en liefde van al onze vaste gasten. We hadden eindelijk weer mensen met een glimlach. Mensen zagen en knuffelde elkaar weer.”

De betalingen

“Natuurlijk hadden we mensen kunnen laten zitten op een stoel met 1,5 meter per groep. Hadden we kunnen doen. Maar dan had ik in ons kroegje 4 tafels kunnen vullen en daar hadden we net de kosten van de vuilnis mee kunnen betalen.” Bij vele horeca is er de afgelopen 2 jaar veel meer bijgekomen, ook bij Den Olifant. “Ik moet ook mijn leveranciers kunnen betalen, dat kan niet als er maar twee man binnen mag.”

Steun

Op het Facebook bericht worden enorm veel likes en reacties achtergelaten. Reacties over hoe gezellig het wel niet was en dat enorm veel mensen de kroeg steunen. Den Olifant sluit af met: “Hoop dat we snel weer open mogen. Het mooiste is dat hier vast weer iets positiefs uitkomt. Nu al benieuwd wat dat gaat zijn!” Vandaag, maandag 31 januari, wordt bekeken wat de gevolgen zijn.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!