Zo werd er genoten tijden de Apeldoorn Business Awards

Vrijdag 14 oktober 2022

Door Nikki Vredenberg

De grote zaal in Orpheus stroomt langzaam vol. Op het grote scherm lees je de mededeling dat Harm Edens door onvoorziene omstandigheden heeft moeten afzeggen. Sjoerd van Vuren neemt het stokje over en opent de Apeldoorn Business Awards. Luid kondigt hij een powerpoint presentatie aan waarna het scherm zich vult met cijfers. Hier en daar klinkt al geroezemoes van mensen die het niet vertrouwen. Ineens lijkt het alsof de powerpoint crasht. Er speelt een kort introductiefilmpje af over Apeldoornse ondernemers en jawel hoor, daar is dan toch de opkomst van Harm Edens.

Een zaal vol mensen

Harm Edens weet de mensen in de zaal direct aan het lachen te maken. Drie jaar lang heeft hij zijn grapjes opgespaard en waar kan zet hij ze in. Wethouder Jeroen Joon spreekt zijn waardering uit voor Apeldoornse bedrijven die voor 103.000 arbeidsplaatsen zorgen. Hij spreekt bewondering uit voor de ondernemers die tijdens de corona crisis diverse initiatieven uit de grond stampten. Kenmerkend voor voor Apeldoornse ondernemers is volgens de jury: “bescheidenheid, passie en trots”.

De groene loper

Heel toepasselijk kwamen de genomineerden binnen via de zijingang op een groene loper. Heel duurzaam natuurlijk. Vrienden en familie wachten de genomineerden op en elke introductie wordt opgevolgd door een applaus. Champagne wordt uitgedeeld als welkomstdrankje en overal groeten mensen elkaar. Dat duurzaamheid een terugkerend thema was bleek ook wel tijdens de Award uitreiking. Harm opende en sloot af met het benoemen van de koude winter en vroeg bedrijven ook regelmatig wat zij aan duurzaamheid en circulariteit deden. Duurzaamheid is dan ook een van de criteria voor de nominaties.

De winst

De bedrijven benoemen allemaal hun trots op de nominatie en natuurlijk al helemaal bij een eventuele winst. Dat de genomineerden al na hebben gedacht over de winst blijkt wel uit hun antwoorden op wat de winst voor hen zou bedenken. Zo droomt Amante ervan om hun bekendheid verder uit te breiden, wellicht zelfs wel naar het buitenland” en noemt De Weerd het een mooie bekroning op hun harde werk. Altios en De Bruin zijn van plan om een eventuele winst groots te vieren met hun teams.

Voeten van de vloer

Na de uitreiking is het even dringen bij de bar, maar zodra de eerste ronde drankjes er in zit gaan de voetjes van de vloer. Er wordt er gedanst, genetwerkt, er werden foto’s genomen en de hapjes worden dankbaar in ontvangst genomen. De Hermes House Band brengt het feestje goed op gang en de DJ vult dit aan.

In goede handen

Op naar de volgende editie onder leiding van een nieuw bestuur. Na acht jaar geven oprichters Mike van Woudenberg en Marc Ankersmid het stokje over aan Karen Hop, Rob Beemer, Reinou de Haan, Tim Koldenhof en Kiki Alberink. Hun laatste Award Night hebben ze in ieder geval beleefd in een uitverkocht Orpheus. Op Instagram schreef Mike van de week dat Marc en hij genoten hebben van de jaren en dat ze iedereen waanzinnig willen bedanken. Hieraan voegde hij toe: “Oh ja, we hebben elkaar nog wel stiekem beloofd dat we zeker samen weer wat nieuws in Apeldoorn op gaan zetten. Ooit en weer op een bierviltje. Maar nu eerst op naar onze laatste Award Night!.”

 

 

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!