Zoete inval bij Buining en Maassen

Woensdag 13 september 2017

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Ze zijn er klaar voor. Joke van Hunnik van Buining Fashion en Gé Hendricksen van banketbakkerij Maassen. Vanaf morgen (donderdag 14 september) is het taart en gebakjes eten in de modewinkel op de hoek van de Nieuwstraat en Asselsestraat. (Leienplein). Twee Apeldoornse bedrijven werken op een bijzondere wijze samen nu de banketbakker een verkooppunt krijgt te midden van chique japonnen en eigentijdse mode.

De familie Maassen begon in 1959 een luxe banketbakkerij aan de Sprengenweg. Kwaliteit en vakmanschap maakten Maassen een begrip in Apeldoorn en omgeving. In 1996 nam Gé Hendricksen de zaak over als lid van de nieuwe generatie banketbakkers met passie voor hun vak. Gé: ,,Er is veel veranderd, maar kwaliteit en vakmanschap staan nog steeds voorop. We openden nieuwe vestigingen en verdwenen uit het centrum omdat ook Banketbakker Mazereeuw er al zat. We proberen zoveel mogelijk mee te gaan met de veranderende tijd. Het geven van workshops en de verkoop via onze webshop zijn daar voorbeelden van.”

Buining Fashion is al 92 jaar een begrip in Apeldoorn. Joke: ,,Meebewegen en niet stil staan. We zijn inmiddels ervaren in het aanbieden van branchevreemde artikelen zoals woonaccessoires, schoenen en de parfumbar. De idee om het verkooppunt van Maassen in onze winkel te hebben, is heel spontaan ontstaan. We krijgen namelijk vaak de vraag naar een goede banketbakker. Gé en ik kennen elkaar al lang, we bespraken het en zeiden direct: doen! Inmiddels is het bijna zover.” Gé: ,,We gaan echt iets nieuws doen. Er zullen taarten komen die aansluiten bij de mode. Denk aan de noppentaart en de pantertaart.” Joke: ,,Als we hier een modeshow hebben, zullen we dat combineren met het zoet van Maassen. En hoe leuk is het als we eens iets kunnen doen met workshops.”

Gé: ,,Ik denk dat de fysieke winkel wel blijft bestaan. Een combinatie van online en offline is het beste. Daarnaast hebben wij een rijdende winkel. We gaan langs verschillende bejaardenhuizen. De mensen staan ons in de hal al op te wachten. Hoe leuk is dat.” Joke: ,,Ja, winkelen is gewoon leuk. Met je vriendinnen, of je familie. Daarnaast krijg je in de winkel nog altijd het beste advies en wij vinden het belangrijk onze klanten te kennen.” Gé: ,,Wij hebben klanten die hier als kind al kwamen en nu met hun kleinkinderen de verjaardagstaart uitzoeken.”

Beide ondernemers willen van winkelen een beleving maken en zijn blij dat er op veel plekken in de binnenstad mooie en creatieve ontwikkelingen zijn. Ze geven aan dat ze het als ondernemers samen moeten doen. ,,Kwaliteit bieden, een mooi winkelmoment bezorgen en een relatie opbouwen’’, is hun motto.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!