Apeldoorn gastgemeente jaarcongres VNG van 2015

Zondag 22 juni 2014

Door Redactie

Medea Huisman

De Vereniging Nederlandse Gemeenten organiseert jaarlijks een tweedaags congres voor alle bestuurders van alle Nederlandse gemeenten. Na Zwolle in 2013 en Drechtsteden in 2014 heeft Apeldoorn de eer om in 2015 als gastgemeente op te treden. Van ruim 400 gemeenten in Nederland komen burgemeesters, wethouders en raadsleden bijeen om actuele thema’s met elkaar te bespreken. Tussen de 2500 en 3000 gasten worden verwacht in juni 2015.

Naast het congres met daarbij de algemene ledenvergadering is er voor de deelnemers een programma met excursiemogelijkheden, verschillende workshops of deelsessies. Het VNG-congres is bedoeld om met elkaar kennis op te halen, ervaringen te delen en om te netwerken. Waar de bijeenkomsten in Apeldoorn gaan plaatsvinden, wordt de komende maanden verder uitgewerkt, evenals de excursiemogelijkheden.

De komst van het congres naar Apeldoorn geeft een impuls aan het lokale bedrijfsleven:
overnachtingen in de regio, het gebruik van tourbussen en taxi’s en natuurlijk het bezoek aan de lokale horeca. Het VNG Jaarcongres wordt betaald vanuit de congresbijdrage van de deelnemers en vanuit sponsoring.

Burgemeester John Berends: “We kijken er naar uit om volgend jaar gastheer te zijn van alle Nederlandse gemeenten. De gemeenten hebben grote maatschappelijke opgaven en op het sociale domein verandert er veel. De VNG-dagen zijn dan ook een belangrijk ontmoetings­-moment om dit soort zaken met elkaar door te nemen. Buitenstad Apeldoorn is vanwege de balans tussen stedelijke allure en de prachtige groene omgeving met een fraaie ring van dorpen, de perfecte plaats voor het
organiseren van de VNG-dagen. We heten onze collega’s volgend jaar graag welkom.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!