Digitale stemwijzer instrument voor stemrecht

Donderdag 15 februari 2018

Door Marianne Zegwaard-Waanders

Speciaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart werd woensdagavond 14 februari in CODA de online stemhulp ‘Stemwijzer Apeldoorn’ gelanceerd. Lijsttrekkers en vertegenwoordigers van de Apeldoornse politieke partijen waren aanwezig om de digitale StemWijzer voor het eerst in te vullen.

CODA-directeur Carin Reinders opende om 19.00 uur het event. Het was een avond waarop het instrument, de stemwijzer, voor democratie en stemrecht ten dienste werd gesteld aan de burger. Dit samen met de grote opkomst van volksvertegenwoordigers van alle politieke partijen maakte een prille verkiezingsflow duidelijk voelbaar.

De StemWijzer Apeldoorn is een online stemhulp die iedereen kan gebruiken. Door een standpunt in te nemen bij 30 stellingen, kunnen Apeldoorners zien welke politieke partij het beste bij hen past. De uitkomst van deze stemhulp kan worden gedeeld op Facebook en via andere social media. De standpunten van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018, zijn in deze stemwijzer opgenomen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

ONDERWERPEN

StemWijzer Live

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?