Gemeentebelangen wil Apeldoorns referendum

Zaterdag 23 december 2017

Door Daniel van Harmelen

De lokale partij Gemeentebelangen, die mee wil doen met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, wil een Apeldoorns referendum. De partij weet alleen nog niet waar het referendum over zou moeten gaan.

Lijsttrekker van de partij Antoon Huijgens wil met andere politieke partijen in gesprek over hoe het referendum plaats zou moeten vinden. ,,De VNG heeft daar al een prima plan voor liggen,” benadrukt de partij.

Gemeentebelangen geeft toe dat het nu ook al mogelijk is om in te spreken bij de de gemeenteraad, maar de gemeenteraad doet niet genoeg met die inbreng volgens de partij. ,,Door de inwoners het referendum te gunnen, zou Apeldoorn een mooie voorbeeldfunctie vervullen,” hoopt Huigens.

Recent sprak de Apeldoornse horeca nog vol lof over de manier waarop de gemeente Apeldoorn met horecaondernemers in gesprek ging. De gemeenteraad had wethouder Sandmann opgedragen om met de ondernemers in gesprek te gaan.

Aanleiding voor de partij om te pleiten voor een lokaal referendum is de landelijke discussie over het al dan niet afschaffen van het raadgevend referendum. ,,Juist nu willen wij ons hiervoor inzetten,” zegt Huigens.

Gemeentebelangen heeft de top 5 ook al bekend gemaakt, met op volgorde Marja ter Weeme, Milica Marinkov, Sent Wierda en Ben de Haan.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over politiek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?