Gemeenteraad stemt in met zonneparkplan Woudhuizermark

Vrijdag 28 mei 2021

Door Tim Uilen

Still uit de gemeenteraadsvergadering

De gemeente Apeldoorn wil een zonnepark gaan plaatsen. Het plan is dat dit zonnepark tegenover Van der Valk aan de andere kant van de A50 komt. Het gaat om een stuk groen land, dichtbij bedrijvenpark ‘Ecofactorij’, aan de Woudhuizermark.

“Wij hadden hier liever woningbouw gehad, in plaats van wat nu op de planning staat”, zei Antoon Huigens van Gemeentebelangen gisteravond, donderdag 27 mei, tijdens de gemeenteraadsvergadering over dit onderwerp. Een punt voor velen is de duur van de vergunning die verleend wordt, deze zal namelijk 30 jaar gelden. Voor sommigen is dit te lang, maar er kan een afweging worden gemaakt. “Geslaagde participatie en een geschikte locatie wegen we deze ene keer zwaarder dan de onrealistische termijn van 30 jaar.”, legde Kees Boogaard van 50PLUS uit.

Sentiment

“Wij hebben liever een kortere termijn, dan een langere termijn”, deelde Peter Messerschmidt van Lokaal Apeldoorn. “Alle andere afwegingen die gemaakt kunnen worden, vallen positief uit.” Hetzelfde sentiment geldt voor andere partijen. Niet per se tevreden met de termijn van 30 jaar, maar wel dat de rest van de plannen goed genoeg in orde zijn. De PvdA, VSP (Verenigde Senioren Partij) en SGP sluiten zich bij de woorden van Lokaal Apeldoorn aan. Alle partijen, behalve de Partij voor de Dieren en Gemeentebelangen, hebben voor gestemd. De gemeente en het College gaan dus verder met het plan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!