Gemeenteraadslid Jenny Elbertsen stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamer

Dinsdag 22 november 2016

Door Redactie

Herman Talstra/In de Wandelgangen/RTV Apeldoorn

Gemeenteraadslid Jenny Elbertsen stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Onlangs presenteerde de VVD haar conceptkandidatenlijst met Elbertsen op plek 65.

Jenny motiveert haar kandidaatstelling als volgt: ,,Als moeder van twee jongens woon ik met veel plezier in Apeldoorn. Daar ben ik ook opgegroeid: Mijn vader was schaapherder op Hoog Buurlo. Vanaf mijn 16e werk ik in de zorg. Van instellingshulp met steeds werkende weg leren ben ik aardig wat jaartjes als medewerker in de psychiatrie en jeugdzorg verder. Nu als manager. Nog altijd vind ik de mensen en de sector indrukwekkend en betekenisvol. Net als mijn werk als gemeenteraadslid waar ik me onder andere richt op financien, economie, de inrichting van de stad en cultuur Ik maak me wel zorgen om wat ik om me heen hoor. Veel angst, onvrede en klachten over het gebrek aan invloed van mensen op hun eigen leven. Gelukkig ook positieve geluiden maar soms loopt de overheid vooral in de weg. Ik zal die geluiden meenemen, overdragen en er samen wat aan doen! Zo ga ik er aan bijdragen dat mensen gehoord worden. Zodat ‘de politiek’ doet waarvoor de politiek bedoeld is: zaken regelen die iemand zelf niet kan, maar die wel belangrijk zijn.”

Van 22 november tot 2 december mogen leden van de VVD reageren op de kandidatenlijst. De kandidatenlijst is 7 december definitief als meer dan de helft van de leden een stem uitbrengt. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op 15 maart 2017.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!