Groene lintjes voor Apeldoornse groene helden

Donderdag 4 juni 2020

Door Redactie

Voor de zestiende maal werd vandaag in het kader van wereldmilieu dag, door de fractie van Groenlinks weer een aantal Apeldoornse groene helden onderscheiden voor hun inzet op gebied van natuur en milieu. Dit jaar anders dan andere jaren met een kleiner gezelschap en op anderhalve meter op veilige corona afstand. De groene helden werden ontvangen bij Jules Verne met koffie en iets lekkers. Fractievoorzitter Danny reikte de lintjes uit.

De eerste groene lintjes ontvanger was Harry Voss, genomineerd door Anja Straathof vanwege zijn inzet dat mensen kunnen genieten van de natuur, door te wandelen en te fietsen in de Apeldoornse bossen en ook voor zijn grote inzet bij Partij voor de Dieren. Hij is al jaren actief om te zorgen dat het gebied de Kroondomeinen het hele jaar open blijft, en geen drie maanden sluit voor de hobby van de koninklijke familie.

Buurt verduurzamen

Het lintje voor Adèle Reiss, genomineerd door Kees Posthumus krijgt zij voor haar inzet voor duurzaamheid. Ze houdt zich bezig met een zo leefbaar mogelijk wereld in de breedste zin van het woord. Ze is betrokken bij de Energie Expeditie Apeldoorn die zich inzet voor het initiatief om huizen duurzaam te maken. Ze heeft in haar buurt de werkgroep Homerus Energiek opgezet. Waarbij zij samen met de buren de buurt verduurzaamt.

Het derde lintje was voor Henk Holtslag die genomineerd was door Frits Rongen, Hij zet zich al sinds 1982 in voor duurzame energie, eerst via windenergie en later voor regenwater. Dit doet hij niet alleen in Nederland maar ook in Afrika. Hij heeft een handpomp ontwikkeld waarbij de dak afvoer afgekoppeld is en het water gebruikt word voor in zijn tuin. Onlangs kon je dit verhaal over hem lezen op Apeldoorn Direct.

Rommel opruimen

Het laatste lintje werd uitgereikt aan Arie ten Kleij, die genomineerd was door Fred Niezink. Arie is een gepensioneerde man die op een driewieler al jarenlang elke ochtend door het Mheenpark fietst om daar de rommel op te ruimen die de mensen achterlaten. Hij heeft zelfs al zijn vrienden gemobiliseerd om samen met hem de rommel op te ruimen. Na afloop van de huldiging werd er onder het genot van een stuk taart nog gezellig nagepraat door de aanwezigen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over politiek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!